Mielipide | Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden

Kaunis taloyhtiön piha tuhottiin asukkaan mielestä täysin, kun vanhoja puita kaadettiin ja istutuksia poistettiin.

Lukijan areenassa oli kesäkuussa (VS 10.6) ja (VS 24.6.) kirjoitukset miten taloyhtiöiden viihtyisistä pihoista oli tullut pokemon-puisto ja vieraiden ihmisten ajanviettopaikka lieveilmiöineen.

Ymmärrän hyvin kirjoittajien mielipahan, joskin minun asuintaloni sisäpihan kauniit istutukset, kevään tulppaanien väriloisto ja koko kesän kukkivat ruusuistutukset tuhottiin taloyhtiömme hallituksen puheenjohtajan yhdellä nuijan kopautuksella. Pisteeksi iin päälle hän kaadatti taloyhtiömme tontin yhdeltä sivulta kaikki komeat vaahterapuut sillä selityksellä, että puiden juuret vaurioittavat talon perustuksia, mutta jätti kaadattamatta oman asuintalonsa vastaavat vaahterat.

Kun talon seinustat kaivettiin auki uusia salaojia varten niin selvisi, ettei rakennuksen perustuksiin ollut kaivautumassa mitään puiden juuria, ei yleensäkään ollut mitään juuria.

Turhaan kaadettujen vaahteroiden tilalle "istutettiin" jostain puutarhamyymälän jätekasasta kerättyjä pylväshaapojen raatoja kuusi kappaletta, ilman kasteluputkea ja suojapussia.

Nyt on taloyhtiömme kaunis sisäpihamme muisto vain, kun siitä tehtiin autobaana jota pitkin naapuriyhtiönkin kaikki ajoneuvoliikenne nykyään kulkee, vaikka heillä on ihan oma katuosoite ja pihalle ajotie.

Lisäksi sisäpihamme liikennettä tähdittävät päivittäin lukemattomien jätteenkuljetusautojen läpiajot, kun on tilaa missä ajella.

Oma lukunsa on sitten talon omien asukkaiden ja heidän jalattomien vieraidensa autojen pysäköinti sisäpihan puoleisten ovien eteen, vaikka iso pysäköintialue on ihan vieressä.

Ennen koronaa oli talvella pihalla sellainen autoralli myöhään yöhön, että mieleen hiipi epäilys josko taloyhtiömme jossain asunnossa on tarjolla maksullista palvelua öiseen aikaan pikkutunneille asti.

Näin täällä radan toisella puolella

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut