Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden

Kaunis taloyhtiön piha tuhottiin asukkaan mielestä täysin, kun vanhoja puita kaadettiin ja istutuksia poistettiin.

Lukijan areenassa oli kesäkuussa (VS 10.6) ja (VS 24.6.) kirjoitukset miten taloyhtiöiden viihtyisistä pihoista oli tullut pokemon-puisto ja vieraiden ihmisten ajanviettopaikka lieveilmiöineen.

Ymmärrän hyvin kirjoittajien mielipahan, joskin minun asuintaloni sisäpihan kauniit istutukset, kevään tulppaanien väriloisto ja koko kesän kukkivat ruusuistutukset tuhottiin taloyhtiömme hallituksen puheenjohtajan yhdellä nuijan kopautuksella. Pisteeksi iin päälle hän kaadatti taloyhtiömme tontin yhdeltä sivulta kaikki komeat vaahterapuut sillä selityksellä, että puiden juuret vaurioittavat talon perustuksia, mutta jätti kaadattamatta oman asuintalonsa vastaavat vaahterat.

Kun talon seinustat kaivettiin auki uusia salaojia varten niin selvisi, ettei rakennuksen perustuksiin ollut kaivautumassa mitään puiden juuria, ei yleensäkään ollut mitään juuria.

Turhaan kaadettujen vaahteroiden tilalle "istutettiin" jostain puutarhamyymälän jätekasasta kerättyjä pylväshaapojen raatoja kuusi kappaletta, ilman kasteluputkea ja suojapussia.

Nyt on taloyhtiömme kaunis sisäpihamme muisto vain, kun siitä tehtiin autobaana jota pitkin naapuriyhtiönkin kaikki ajoneuvoliikenne nykyään kulkee, vaikka heillä on ihan oma katuosoite ja pihalle ajotie.

Lisäksi sisäpihamme liikennettä tähdittävät päivittäin lukemattomien jätteenkuljetusautojen läpiajot, kun on tilaa missä ajella.

Oma lukunsa on sitten talon omien asukkaiden ja heidän jalattomien vieraidensa autojen pysäköinti sisäpihan puoleisten ovien eteen, vaikka iso pysäköintialue on ihan vieressä.

Ennen koronaa oli talvella pihalla sellainen autoralli myöhään yöhön, että mieleen hiipi epäilys josko taloyhtiömme jossain asunnossa on tarjolla maksullista palvelua öiseen aikaan pikkutunneille asti.

Näin täällä radan toisella puolella

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 4. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 5. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 8. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 9. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 10. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 11. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 12. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 13. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 14. Hänninen 12.8.
 15. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.