Pääkirjoitus: Kiinnostava kaupunki syntyy uutta ja vanhaa yhdistämällä – Kuka kunnostaisi jokirannan vanhat rakennukset uuteen loistoonsa?

Vantaalla on kiinnostava historia ja sen merkkinä eri puolilla kaupunkia on vielä vanhoja rakennuksia jäljellä.

Yksi tällainen paikka on Tikkurilan jokirannassa.

Vantaan kaupunki purki jo aikaisemmin kulttuurimaisemasta vanhan Åvikin edustushuvilan. Nyt tilalla on uudenkarhea Åvikin leikkipuisto, jonka alueen lapsiperheet ovat ilolla ottaneet omakseen.

Kontrasti vieressä tyhjillään seisoviin ja huonokuntoisiin Veininmyllyyn ja Villa Söderbohon on karu.

Tikkurila tiivistyy. Viime vuosina alueelta on purettu vanhoja asuintaloja että muita rakennuksia kirkosta lähtien.

Uudelle on usein paikkansa ja usein vanhaa ja huonokuntoista on perusteltua purkaa.

Jotain vanhaa on kuitenkin hyvä säästää. Sen vuoksi olisi hyvä, että Veininmyllylle löytyisi idearikas yrittäjä, jolla olisi mahdollisuus kunnostaa suojellut, 1930-luvulla valmistuneet rakennukset kiinteistöt toimiviksi.

Vantaan Sanomien lukijoilla oli monta näkemystä siitä, minkälainen toiminta tiloihin sopisi. Facebookin keskustelussa moni toivoi tanssipaikkaa, sillä Veininmyllyllä on aikoinaan tanssittu, etenkin juhannuksena.

Moni toivotti tervetulleeksi myös kahvilan, jollainen Veininmyllyllä on aiemmin toiminutkin.

Osa toivoi jokirantaan myös saunaa ja nimenomaan kaikille avointa yleistä saunaa, eikä kallista tilaussaunaa.

Kuusijärven saunojen suuresta suosiosta voisi päätellä, että yleiselle saunalle olisi kysyntää myös vaikkapa Tikkurilassa.

Kiinnostava kaupunki syntyy uutta ja vanhaa yhdistelemällä. Nähtäväksi jää, löytyykö Tikkurilan paraatipaikalle sellaista yrittäjää ja liiketoimintasuunnitelmaa, jolla jokirannan suojellut kiinteistöt saataisiin nostettua uuteen loistoon.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut