Mielipide: Vantaan kerrostalorakentaminen perustuu autottomuuden utopiaan – Ilman pysäköintipaikkaa jäävien asukkaiden autot päätyvät omakotialueiden riesaksi

Kirjoittajan mielestä Vantaalla ei kerrostalojen rakentamisinnossa oteta huomioon haittoja, joita koituu omakotialueille. Arkisto/Tiina Örn

Kirjoittajan mukaan kerrostalorakentamisen vaikutukset näkyvät hänen omalla asuinalueellaan holtittomana pysäköintinä risteys- ja nurmialueille ja teiden tukkimisena.

Hiljattain ollut kirjoitus omakotitaloalueiden muuttumisesta Vantaalla kerrostaloasumiseen, ainakin jo kaavoituksen suhteen, kirvoitti jatkamaan aiheesta.

Kaupungin agenda lienee pusertaa kaikin käytettävissä olevin keinoin omakotiasujat pois, jotta kerrostaloja tosiaan päästään rakentamaan. En käsitä, miksi meidänkin asuinalueemme joutuu kärsimään siitä, että lähimmilläänkin yli puolen kilometrin päästä kerrostaloasukkaat tuovat autonsa parkkiin alueelle, koska kaavoituksen ja utopistisen autottomuusajattelun vuoksi kerrostaloalueilla ei ole riittävästi pysäköintitilaa.

Käsittämätöntä tyhmyyttä on pysäköidä auto samalle kohdalle, jossa toisella puolella jo on auto, sekä täyteen pysäköidyt risteysalueet, nurmialueet, kaikki mahdollinen.

Jokaviikkoiset tilanteet pitävät sisällään pahimmillaan esimerkiksi sen, ettei jotakin tietä pääse kulkemaan, eivät asukkaat, roska-auto, posti tai muut kuljetukset, koska se on pysäköity tukkoon.

Pujotellaan autoja ja sinkoillaan ilman näkyvyyttä, jolloin vaaratilanteet vain odottavat sitä pyramidin huippua eli vakavaa onnettomuutta. Kiitos ilmastonmuutoksen, lumisia talvia ei enää ole!

Kuka on se henkilö, joka halveksii päätöksillään aurakuskin, roskakuskin, jakeluautonkuljettajan, postinjakajan, muiden toimijoiden ja tietenkin satojen asukkaiden jokapäiväistä elämää?

Loppi kutsuu

Lue myös: Tikkurilaan nousee VAV:n kolme uutta ympäristöystävällistä kerrostaloa – vuokrataloihin ei tule lainkaan autopaikkoja

Lue myös: Kivistön keskusta laajenee radanvarressa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut