Mielipide: Nikinmäen vaarallisen suojatien turvallisuutta pitäisi parantaa – raskaan liikenteen käyttämän vilkkaan tien yli kulkee pian joka päivä koululaisia

Kirjoittaja uskoo, että kunnalla on mahdollisuus vaikuttaa turvallisuuteen sellaisellakin tiellä, jota valtio hallinnoi. Arkisto/Loviisa Linjama

Kirjoittajan mielestä vilkasliikenteisellä Vanhalla Lahdentiellä sijaitsevan suojatien turvallisuutta tulisi nopeasti parantaa. Suojatiellä kulkee taas pian päivittäin iso joukko koululaisia.

Onko Vantaan kaupunki huomioinut liikennejärjestelyissä kaikki ne vaaranpaikat joista järjestettiin taannoin kyselykin kansalaisille? Nyt alkaa olla viime hetki laittaa asiat kuntoon.

Eräs tällainen vaaranpaikka sijaitsee Nikinmäessä.

Koulut alkavat ja koululaiset ylittävät päivittäin Vanhan Lahdentien koulumatkalla mennessään Nikinmäen puolelta Jokivarren kouluun.

Suojatie vilkkaan Vanhan Lahdentien ylitse sijaitsee risteysalueella ja liikenne on vilkasta etenkin ruuhka-aikaan ja raskaan liikenteen vuoksi. Näkyvyys syksyllä ja talviaikaan voi olla aamulla ja iltapäivällä huono.

Nikinmäen opetuspiste on täynnä ja koululaiset joutuvat käyttämään runsaasti tätä suojatietä jatkaakseen kevyenliikenteen reitille Jokivarren kouluun mennessään. Ei pidä odottaa, että ensin sattuu se vakava onnettomuus.

Eikö tälle suojatien kohdalle voisi saada jonkinlaiset vilkkuvat huomiovalot, nopeudesta kertovien automaattisten taulujen kera. Kuntatekniikalla varmaan olisi tähän joku ratkaisu.

Luulisi, että nämä voi kuntakin asentaa vaikka tie olisi valtion hallinnassa.

Tarja Eklund

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu