Kirjoittajan mielestä sopu antaa sijaa uimahalleissakin.
Vantaan Sanomissa on ollut pari kirjoitusta vierekkäin vesijuoksevista ( V S 1.8. ja 8.8 .).
Näin korona-aikaan kannattaakin olla huolissaan, jos altaassa on liikaa väkeä, mutta sillä ovatko he peräkkäin tai vierekkäin, on tuskin vaikutusta tartunnan saamiseen.
Kun jonain päivänä palataan ”normaaliaikaan” on hyvä muistaa, että uimahalli ei ole ainoastaan fyysisen kunnon nostattamista varten, vaan sillä on myös sosiaalinen tehtävä lisätä ihmisten välisiä kontakteja. Tuttavani tapasi vesijuoksussa vanhan herran, joka oli jäänyt leskeksi ja kertoi, että vesijuoksu on ainoa paikka, missä hän voi jutella jonkun kanssa. Kadulla juttuseuraa etsivää kartetaan.
Käyn pikaisesti vesijuoksemassa – tai kävelyähän se meillä eläkeikäisillä on – kerran, pari viikossa. Toisinaan kävelen yksin, mutta ilahduttavan usein tapaan jonkun uimahallitutun.
En tiedä heidän nimiään, mutta on mukava vaihtaa ajatuksia. Joku voi sanoa, että miksi emme mene kahvilaan juttelemaan. Minä en ehdi eikä ehdi moni muukaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, ja varmaan joillekin pullakahvin hintakin voi olla este.
On hyvä muistaa, että iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi.
En ole koskaan ollut tilanteessa, jossa altaaseen eivät olisi mahtuneet myös kovaa vauhtia etenevät.
Vedessä voidaan puolin ja toisin väistellä. Sopu antaa sijaa. Ainakin Myyrmäen altaassa on monta kaistaa uimareille. Ehkä yhden niistä voisi varata kovaa vauhtia juokseville.
Tähän keskusteluun kannattaa palata sitten, kun yhteiskunta edellyttää kansalaisten myös kävelevän kadulla peräkkäin!
Marja Liisa Toivanen
Aiheesta vielä: Vesijuoksija voi välttää ohitukset kääntymällä