Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin

Kirjoittajan mielestä poliitikkojen pitäisi suhtautua nykyistä vakavammin roskaamisen ja muun likaamisen ongelmaan.

Olen samaa mieltä nimimerkin ”Tallaaja” kanssa (VS 8.8.), että roskaamiseen on puututtava sanktioilla. Tästä ongelmasta ei ehkä muutoin päästä eroon kuin kunnon sanktioilla.

Ihmisten välinpitämättömyys on aivan käsittämätöntä. Olen ihmetellyt, miten ihmiset kehtaavat heittää tupakantumpit, tyhjät tupakka-askit ja muut roskat asuintalomme eteen ja jopa portista pihallemme.

Illan hämärässä kehdataan vielä virtsata talon edessä oleviin pensaisiin ja aidan viereen. Tällainen käyttäytyminen ei mielestäni kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan.

Miksi näihin huonoihin käytöstapoihin ei puututa? Monissa maissa ei todellakaan sallita pissaamista yleisillä paikoilla, vaan siellä saa tuntuvat sakot, esimerkiksi Oslossa 421 euroa ja Italiassa useita tuhansia euroja.

Asiantuntijoiden mukaan tupakantumpit eivät maadu. Tumpeista liukenee ympäristöön vaarallisia aineita. Kun tumpit heitetään maahan, ne joutuvat sateen ja tuulen mukana myös vesistöihin.

Poliitikkojen tulisi puhua enemmän roskaamisesta. Eikö asia luonnon ja ympäristön kannalta ole heistä tärkeä?

Ihmettelijä