Mielipide: Tikkurilan ja Myyrmäen ydinkeskustojen väylät pitäisi muuttaa kävelykaduiksi

Kävelykadut, kuten sellaiseksi muuttuva Asematie Tikkurilassa, vievät kirjoittajan mukaan Vantaata edistyneen kaupunkirakentamisen malliesimerkiksi. Arkisto/Armi Suojanen

Kaupunkirakentamista tulee tehdä järkiperäisesti, tietoon perustuen ja asukkaita kuunnellen, kirjoittaja toteaa.

Vantaan sanomissa nimimerkki “Loppi kutsuu” kirjoitti siitä, että Vantaalla laitetaan kerrostaloasujat etusijalle omakotitaloasujien kustannuksella.

Vantaa kasvaa kovaa vauhtia, joten kohtuuhintaisia kerrostaloasuntoja tarvitaan yhä enemmän. Asuntorakentamisessa pitäisi ottaa erityisesti huomioon heikoimmassa asemassa olevat, eli nuoret ja opiskelijat.

Tällä hetkellä pienten kerrostaloasuntojen hinnat ovat kivunneet aivan omiin sfääreihinsä ja jos kehitys jatkuu tulevaisuudessa saman suuntaisena, on asuinalueiden eriytyminen todellinen ongelma.

Vantaalla tarvitaan toki omakotitaloasumista. Perheasuntojen ja niiden hintatason suhteen tilanne on kuitenkin selkeästi pienempiä asuntoja parempi. Asuntojen kaavoittamisessa on tärkeää, että asumista ajatellaan kokonaisuutena ja siitä tehdään monipuolista.

Nimimerkki “Loppi kutsuu” kirjoitti lisäksi, että autottomuusajattelu on utopistista. Todellisuudessa autottomuus on kuitenkin tätä päivää. Kävelykadut ovat ekologisia ja ne toimivat samalla myös sosiaalisina keskuksina palveluineen. Kävelykadut vievät Vantaata edistyneen kaupunkirakentamisen malliesimerkiksi.

Tikkurilan ja Myyrmäen ydinkeskustat tulisikin muuttaa kävelykaduiksi. Tämän mahdollistaa yhä paraneva joukkoliikenne tulevan Vantaan ratikan johdosta. Autottomuudesta voimme ottaa esimerkkejä pääkaupunkiseudun muista kunnista tai Tikkurilan Asematiestä, joka muuttuu kävelykaduksi.

Tunteet kuohuvat puhuttaessa asumisesta, koska vantaalaiset ovat erityisen kotiseuturakkaita. Tämän takia kaupunkirakentamista tulee tehdä järkiperäisesti, tietoon perustuen ja asukkaita kuunnellen.

Tuomas Suihkonen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut