Mielipide: Tussinkoskella roihusi luvaton nuotio – piittaamattomuus ja säännöistä laistaminen kiukuttaa

Kirjoittaja kuvasi luvattoman nuotion jäljet sen jälkeen kun nuotion sytyttäneet pitkin hampain sen sammuttivat. Lukijan kuva

Kirjoittaja joutui kehottamaan luonnossa luvatta tulen sytyttäneitä sammuttamaan mittavana roihunneen nuotion.

Myöhäinen iltalenkki torstaina 13. elokuuta Tussinkosken liepeillä osoittautukin mielenkiintoiseksi!

Reippaat mitat täyttävä nuotio roihusi komeasti kosken lähettyvillä, ja ainakin kolme kaverusta oli puuhaamassa nyssäköittensä kanssa siinä lähettyvillä. Olisiko ollut piknik suunnitteilla?

Tulenteko ei tietenkään ole paikalla sallittu, joten tuli huomautettua asiasta, kuin myös kehoitettua sammuttamaan nuotionsa.

Vaan eivätpä ymmärtäneet suomen kieltä, kun olivat kuulemma Yhdysvalloista.

Puhekielen vaihdoin sitten heidän ymmärrettäväkseen – ja yksitotinen vastauksensa siihen oli F*** off”…

Lopputulema koko episodista oli kuitenkin kavereiden sammuttama nuotio ja poistuminen alueelta enemmän tai vähemmän jupisten.

Allekirjoittajaa jäi kyllä kiukuttamaan kuinka huolettomasti, piittaamattomasti ja täysin sääntöjä noudattamatta liikutaan luonnossa – mikä valitettavasti pätee myös ihan meihin suomalaisiinkin.

H. Salmela

Lue myös: Nuuksion kansallispuistossa kävijät ovat tehneet niin tiuhaan laittomia nuotioita, että jälkien siivoamiseksi on jouduttu nyt suunnittelemaan talkoita

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut