Mielipide: Monenlaista melusaastettaTikkurilan keskustassa

Kirjoittaja asuu vastapäätä Tikkurilan bussiterminaalia. Hän ihmettelee, miksei melusaastetta yritetä torjua. Arkisto/Sanna Jokela

Asun Tikkurilan bussiterminaalin vastapäätä Ratatien toisella puolella viidennessä kerroksessa.

Bussiterminaalista lähtee vuorokaudessa toista sataa bussia. Kun bussi peruuttaa lähtölaiturista, se antaa kovan hälytysäänen. Tästä hälytysäänestä olen kärsinyt lähes viisi vuotta. Ääni on niin kova, että se kuuluu asuntoomme, vaikka parvekeovet ja ikkunat ovat kiinni. Kun ne ovat avoinna, ääni on erittäin kova.

Olen soittanut HSL:ään. Ensimmäisellä kerralla annoin ohjeita, miten äänieristys pitäisi tehdä, ellei peruutusääntä voida pienentää. Siellä sanottiin, että joku ottaa minuun yhteyttä, mutta kukaan ei ottanut. Seuraavalla kerralla minulle sanottiin, että peruutusäänen voimakkuus on määrätty laissa tai asetuksessa ja he eivät voi asialle mitään. Kysyin, mistä voin kysyä asiasta. Sanottiin, että Trafista. Soitin sinne ja minuun luvattiin ottaa yhteyttä. Mitään ei ole kuulunut.

Jos tuota bussien peruutusääntä ei voida pienentää, niin terminaalin Ratatien puolelle tulee rakentaa suojaseinä, vaikka lasista.

Toinen melusaasteen lähde ovat junat. Aikaisemmin junat ajaessaan asemalle ja siitä eteenpäin aiheuttivat vain suhinaäänen, joka ei häirinnyt. Elokuun alusta lähtien on ääni muuttunut voimakkaaksi. Ääni on kuin kaukaisen ukkosen jyrinää. Ääni tuntuu kuin se aiheuttasi resonanssin betoniseinissä. Miksi näin?

Melusaastetta tulee myös Ratatieltä Dixin ympyrästä Laureaan saakka. Edellä mainittu tieosuus on vain noin 200– 300 metriä pitkä. Siinä varsinkin moottoripyöräilijät koettelevat, kuinka kovaa pääsee. Pärinä on mahtavaa. Samoin myös eräät urheiluautoilijat, jotka luulevat olevansa F1-kuljettajia. Voitaisiinko laittaa valvontakamerat Dixin ympyrästä kuvaamaan pohjoiseen päin ja vastaavasti Laurean seinästä kuvaamaan etelään päin?

Melusaastetta syntyy myös viemäreiden kansista. Ne pamahtavat kuin pistoolilla ammuttaisiin auton ajaessa niiden ylitse. Olen kolme kertaa soittanut Vantaan kaupungin vesi- ja viemäriosastolle. Joka kerta on tultu korjaamaan. Kolmannen kerran korjattiin viikolla 34. Nyt tätä kirjoittaessani viemärinkannet ovat kunnossa, mutta saa nähdä kuinka kauan.

Oiva Räsänen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut