Pääkirjoitus: Moni mielii ehdolle kuntavaaleihin – nyt on oikea aika aktivoitua

Ensi huhtikuussa käydään kuntavaalit, jossa Vantaalle valitaan uudet valtuutetut. Ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä, ja puolueet täydentävät listojaan ja nimeävät uusia ehdokkaita.

Vantaalla kiinnostus asettua ehdokkaaksi kuntavaaleihin on puolueiden mukaan ollut suurta. Esimerkiksi sosiaalidemokraattien ja perussuomalaisten listalle on ollut tunkua.

Vantaan Perussuomalaiset ry:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Salin kertoi jutussamme kolmien vaalien kokemuksella, että koskaan aikaisemmin hakemuksia ei ole tullut näin paljon (VS 12.8.).

Kiinnostus kuntavaaliehdokkuutta kohtaan on hyvä asia. Viime kuntavaaleissa vuonna 2017 valittiin 28 uutta valtuutettua, kun Vantaan valtuustossa on kaikkiaan 67 paikkaa.

Ensi valtuustokaudella valtuutetuilla on päätettävänään monta isoa ja vaikeaakin asiaa ratikan rakentamispäätöksestä koronaviruksen aiheuttamien talousvaikutusten vaatimiin suuriin säästöihin.

Siksi on hyvä, että ehdolle asettuvat ja aikoinaan valittavat ovat motivoituneita hoitamaan luottamustehtävänsä hyvin.

Monen puolueen on vielä listalla tilaa. Nyt onkin hyvä aika ilmaista kiinnostuksensa ehdokkuudesta ja olla yhteydessä sellaiseen puolueeseen, jonka arvot ovat itseään lähinnä.

Uusia vaihtoehtoja on myös mukana, kuten LiikeNyt, joka perusti oman paikallisyhdistyksensä Vantaalle kesällä.

Vantaalla kuntavaaleissa äänesti viimeksi 52,3 prosenttia äänioikeutetuista. Äänestysaktiivisuuden soisi ensi vuonna nousevan, sillä kuntavaaleissa, jos missä, ollaan ihmisten arkeen suoraan vaikuttavien asioiden ytimessä.

Se, keitä valtuustoon valitaan, ei ole yhdentekevää.

Äänestäminen on tärkeää myös siksi, että valta ja valtasuhteet vaihtuvat, jos äänestäjät näin haluavat.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut