Mielipide | Yritysten pitäisi tasapuolisuuden nimissä markkinoida muitakin teemaviikkoja kuin Pride-viikkoa

Kirjoittajan mielestä Pride-viikkoon osallistuvan yhteisön tai yrityksen pitäisi tasapuolisuuden nimissä markkinoida samalla tavalla myös kaikkien muiden toimijoiden järjestämiä teemaviikkoja.

Jälleen on meneillään perinteinen Helsinki Pride -viikko. Moni yhteisö, yhdistys, yritys ja jopa viranomainen markkinoi taas Pride-viikkoa pitämällä esillä sateenkaarilippuja tai siihen viittaavia tunnuksia viestinnässään.

Pride-viikon markkinoiminen tarkoittaa käytännössä tuen antamista Pride-liikkeen ideologisille ja poliittisille tavoitteille. On paljon ihmisiä, jotka eivät edes tiedä mitä nuo tavoitteet ovat käytännössä.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustavien ihmisten yhdenvertaisuuden toteutuminen ei edellytä Pride-liikkeen ideologisten ja poliittisten tavoitteiden markkinoimista esimerkiksi urheiluseuran tekemänä.

Kyseiset markkinoijat eivät ole tulleet ajatelleeksi loppuun asti sitä, minkälainen vaikutus kyseisellä viestinnällä voi olla heidän omassa organisaatiossaan ja heidän sidosryhmissään.

Yhteisöissä, yhdistyksissä ja yrityksissä toimii yleensä paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät sisimmässään hyväksy Pride-viikon markkinointia. He voivat loukkaantua Priden markkinoinnista, mutta eivät halua tai uskalla kertoa muille mielipidettään asiassa.

Jos yhteisö, yhdistys tai yritys markkinoi näkyvästi Pride-viikkoa, niin tasapuolisuuden nimissä sen pitäisi markkinoida samalla tavalla myös kaikkien muiden toimijoiden järjestämiä teemaviikkoja, kuten esim. kuurojen viikkoa, puhevammaisten viikkoa, mielenterveysviikkoa, kehitysvammaisten viikkoa ja niin edelleen. Muussa tapauksessa se ei toimi puolueettomasti.

Antakaamme kaikkien kukkien kukkia vapaasti ilman minkään yksittäisen asian tikunnokkaan nostamista!

Timo Lehtonen

Vantaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut