Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Suomessa yritykset ja yhteisöt saavat kannattaa mitä tahansa liikettä – myös Prideä

Kirjoittaja kertoo netistä käyneen ilmi, että erittäin suuri määrä kaikenlaisia yhteisöjä ja yrityksiä kannattaa Pride-liikettä.

Vantaan Sanomissa Timo Lehtonen paheksuu yritysten, yhteisöjen ja yhdistysten ilmoittautumista Pride-liikkeen kannattajiksi.

Suomi on kuitenkin siinä määrin vapaa maa, että yksityinen ihminen tai yhteisö saa kannattaa mitä tahansa laillista tai säädyllistä aatetta tai liikettä. Nämä yksityiset tai yhteisöt saavat kertoa kannatuksestaan tai olla kertomatta. Jos yhteisön kannattama liike tai aate ei miellytä Lehtosta tai ketä tahansa, voi olla käyttämättä näiden yhteisöjen tuotteita tai palveluja eli äänestää jaloillaan.

Lehtonen puhuu mielipiteessään kahteen otteeseen Pride-liikkeen ideologisista ja poliittisista tavoitteista. Mielenkiintoni heräsi, vaikkei kyseinen liike ole aiemmin sen enempää herättänyt intohimojani.

Nettisivuilta löytyy pääasiassa tasa-arvopäämääriä seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta, ei mitään "tehdään pojista homoja" -salaliittoa tai muuta raflaavaa. Nettisivujen tosiyllätys oli se, että erittäin suuri määrä kaikenlaisia yhteisöjä ja yrityksiä kannattaa Pride-liikettä.

Lehtoselle ei riitä, että yhteisö paljastaa kannattamansa arvoyhteisön. Hän vaatii, että yhteisö kertoo samaan syssyyn kaikki kannattamansa liikkeet. Vaatimus on lapsellinen ja kaikkia rasittava.

Lehtonen on otsikoinut mielipidekirjoituksensa: "Annetaan kaikkien kukkien kukkia". En ihan usko Lehtosen toiveen vilpittömyyteen. Arvelen enemmänkin, että hänen kukkapenkistään saavat kyytiä ainakin sateenkaarenväriset kukat.

Ilkka Ylönen