Mielipide: Ratikkaa vastustavat eivät arvota vantaalaisia veronmaksukyvyn perusteella – nyt on panostettava palveluihin

Vantaata tulee kehittää tasapuolisesti. Ennen ratikan rakentamista on laitettava peruspalvelut kuntoon, kirjoittajat vaativat. Tuomas Vuorinen / WSP

Huomattavasti ratikkaa tärkeämpiä investointeja on lyhentää terveydenhuollon jonot minimiin sekä laittaa koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat kuntoon, kirjoittajat toteavat.

Ville Karisen kirjoituksessa on käsitetty tahallisesti tai tahattomasti väärin asioita. Toisin kuin Karinen antoi ymmärtää, niin nimenomaan ratikan kannattajat perustelevat tätä hintavaa hankintaa sillä, että ratikkareitin varrelle (Länsimäki-Hakunila-Tikkurila-Lentoasema) tulee asumaan niin kutsuttuja hyviä veronmaksajia.

Tämä ei todellakaan ole meidän, ratikkaa vastustavien mielipide. Mielestämme vantaalaisia ei tule arvottaa veronmaksukyvyn perusteella. Jokainen vantaalainen on itsessään tärkeä. Vantaata tulee myös kehittää tasapuolisesti eri alueita huomioiden.

Miksi siis ehdotamme hankkeen jäädyttämistä toistaiseksi? Siksi, että rahaa tarvitaan nyt muualla. Huomattavasti ratikkaa tärkeämpiä investointeja tulevaisuuteen on lyhentää terveydenhuollon jonot minimiin, laittaa koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat kuntoon, panostaa opetuksen ja varhaiskasvatuksen laatuun, huolehtia perhe- ja vanhuspalvelujen laadusta ja riittävyydestä, tukea enemmän omaishoitajuutta, panostaa ennalta ehkäisevään työhön kaikissa toiminnoissa, ylläpitää turvallista lähipalveluverkostoa sekä mahdollisuuksia sosiaaliseen ja yhteisölliseen toimintaan yhdistysten toimintaa turvaten.

Jokaisella vantaalaisilla tulee olla toimivat palvelut ja turvallinen elinympäristö. Ratikan aika ei ole nyt. On peruspalveluihin panostamisen aika.

KD valtuustoryhmä: Valtuutetut: Tiina Tuomela ryhmäpj, Jouko Jääskeläinen, Juha Malmi ja Tanja Vahvelainen. Varavaltuutetut: Soili Haverinen ja Loviisa Kaartokallio

Kommentoi