Mielipide: Pride tukee ideologisia ja poliittisia tavoitteita

Ilkka Ylösen mielipidekirjoituksessa oli väärää tietoa koskien aikaisempaa kirjoitustani. Väärä tieto on aiheellista oikaista.

Vastoin Ylösen väitettä, en ole vaatinut, että Pride-viikkoa markkinoivan yhteisön pitää kertoa kaikki kannattamansa liikkeet.

Kirjoitukseni mukaan yhteisö ei toimi puolueettomasti, jos se markkinoi Prideä, mutta ei markkinoi myös muiden toimijoiden järjestämiä teemaviikkoja (esimerkiksi mielenterveysviikko ja kehitysvammaisten viikko).

Ylönen totesi nettisivuilta löytyvän Pride-liikkeen tasa-arvopäämääriä. Hän ei ilmeisesti löytänyt tietoa Pride-yhteisön ideologisista ja poliittisista tavoitteista. Priden järjestää Seta ry:n jäsenjärjestö Helsinki Pride -yhteisö ry.

Setan ja sen jäsenjärjestöjen tavoitteena on muun muassa edistää laajasti sukupuolineutraaliutta (sukupuoli merkityksetön), sukupuolen moninaisuutta (sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi), polyamoriaa/monisuhteisuutta (eläminen intiimissä suhteessa usean ihmisen kanssa yhtä aikaa) sekä ajaa lainsäädäntöä muun muassa seuraaviin asioihin: usean vanhemman juridinen vanhemmuus, vanhemmuuslaki (luovuttaisiin jaosta äitiys ja isyys), sijaissynnytyslaki (kohdunvuokraus), henkilötunnuksen sukupuolitieto pitäisi voida muuttaa toiseksi pelkällä ilmoituksella tai henkilötunnuksesta poistettaisiin kokonaan tieto sukupuolesta ja syntymäajasta.

Koska nuo asiat jakavat suuresti kansalaisten ja yhteisöjen sidosryhmäläisten mielipiteitä, ei yhteisöjen tulisi antaa tukeaan noille tavoitteille markkinoimalla Pridea. Seta ry vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon muun muassa valtioneuvostossa toimivan sateenkaariyhteistyöverkoston ja eduskunnassa toimivan HLBTI-verkoston kautta sekä antamalla lausuntoja hallituksen esityksiin.

Priden markkinoiminen antaa siis epäsuoran tuen Seta ry:n ja Pride-yhteisön ideologisille ja poliittisille tavoitteille.

Timo Lehtonen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut