Mielipide: | Veronkorotus olisi lohkaisu suoraan vantaalaisten lompakoista ja vaikuttaisi vähenevän kulutuksen kautta työllisyyteen

Kirjoittajan mukaan jo parintuhannen hyvätuloisen veronmaksajan lisäys riittäisi suojelemaan keskituloiset puolen prosenttiyksikön veronkorotukselta.

Vantaan talous on jälleen tilanteessa, jossa menot ja tulot on saatava tasapainoon. Tehtävää ei helpota, että samaan aikaan kaupungin väkiluku kasvaa nopeimmin koko Suomessa. Lohtua tuo, että nyt valmisteltava kasvu- ja tuottavuusohjelma on vain kolmivuotinen.

Sopeutuskohteiden valinnassa tulisi pyrkiä estämään pitkäaikaisten haittojen syntyminen. Siksi koulutukseen ja kasvatukseen, ennaltaehkäisyyn ja kuntotukseen kannattaa panostaa myös huonoina aikoina.

Toisaalta palvelutarjonnan supistaminen ja käyttömaksujen korotukset ovat muutaman vuoden aikajänteellä helpommin hyväksyttäviä. Nollamaksuluokka ja kulukatto joka tapauksessa turvaavat vähävaraisten mahdollisuudet palvelujen käyttöön.

Verojen korottamisesta oikotietä hakevien on syytä muistaa, että myös veronkorotus on leikkaus. Veroista kerättävä lisätulo on nimittäin suoraan pois asukkaiden lompakoista. Tämä heijastuu kulutuksen kautta työllisyyteen ja pahentaa kurjuuden kierrettä.

Vantaan houkuttelevuuteen ylemmän keskiluokan asuinpaikkana täytyy kiinnittää huomiota. Jo parintuhannen hyvätuloisen veronmaksajan lisäys riittäisi nykyisellä veroprosentilla suojelemaan keskituloiset puolen prosenttiyksikön veronkorotukselta. Nyt Vantaalla on kuitenkin tässä tuloluokassa selvää vajausta verrattuna esimerkiksi matalamman veroprosentin naapurikaupunkeihin.

Nyt tehtävät päätökset ratkaisevat, kuinka paljon asukkaiden hyvinvointiin voidaan panostaa tulevaisuudessa.

Sami Kanerva

puheenjohtaja

Vantaan Kokoomus ry

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut