Mielipide: SDP:n tapahtuma Tikkuraitilla toteutettiin kaikkia turvaohjeita noudattaen ja terveysviranomaisten hyväksynnällä

SDP:llä oli lauantaina Tikkuraitilla tapahtuma, jota mielipidekirjoittaja kritisoi Vantaan Sanomien lauantain paperilehden Lukijan areenalla (10.10.) ristiriitaiseksi pääministeripuolueen ja hallituksen suosittamien ja toteuttamien koronarajoitusten kanssa. Arkisto/Tiina Örn

Tarmo Parviainen29Vantaan sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön pj. Risto Tamminen29Tikkurilan Työväen-yhdistyksen pj.

Ennen tilaisuutta olimme yhteydessä Vantaan kaupungin Tartuntatauti- ja hygieniayksikköön ja kävimme tilaisuuden järjestelyt yhdessä läpi, kirjoittajat korostavat

SDP:n Tikkurilan toimintapäivää kritisoitiin Lukijan areenalla (VS 10.10.).

SDP:n puoluetoimisto järjesti toimintapäivän lokakuun 10. päivä mahdollistaakseen kansalaisille ministerien ja puolueen johdon tapaamisen. Vantaan tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Vantaan sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö yhdessä Tikkurilan Työväenyhdistyksen kanssa.

Demokratiaan kuuluu kriisienkin aikana pyrkimys luoda päättäjien ja kansalaisten välisiä kohtaamisia. Kaikissa tilaisuuksien järjestelyissä korostettiin turvallisuuden merkitystä niin yleisölle kuin esiintyville poliitikoille.

Tikkurilan tilaisuus päätettiin järjestää Tikkuraitilla, jotta vantaalaisilla olisi mahdollisuus tavata pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin ja vantaalainen kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman lauantaisen kaupassa käynnin yhteydessä.

Ennen tilaisuutta olimme yhteydessä Vantaan kaupungin Tartuntatauti- ja hygieniayksikköön ja kävimme tilaisuuden järjestelyt yhdessä läpi. Viranomaiset antoivat tekemästämme turvajärjestelyjen suunnitelmasta hyväksyvän lausunnon. Vantaan terveydenhuollon viranomaisilla on vahva osaaminen epidemian torjunnan vaatimisista toimista.

Turvallisuussyistä päätimme olla jakamatta mitään syötävää tai juotavaa. Ainoa, mitä jaoimme, oli yksittäispakatut ruusut, jotka ovat toimintamme symboleja. Tarjosimme kaikille paikallaolijoille suojamaskeja.

Puhujatila aidattiin isoksi neliöksi puhujien ja yleisön jakamiseksi eri alueille. Puheenvuoroissa päätimme kehottaa yleisöä huomioimaan turvavälit ja käyttämään suojamaskeja.

Tilaisuuden aikana muistutettiin yleisöä useasti käyttämään omia tai jakamiamme suojamaskeja ja huolehtimaan turvaväleistä. Jaoimme sata suojamaskia, jotka otettiin heti käyttöön. Tilaisuutta seuraava yleisö myös toimi hyvin ohjeistuksen mukaisesti.

Uskomme, että selviämme tästä koronakriisistä yhdessä kantaen vastuun niin itsestä kuin toisista. Olemme yhdessä etsimässä keinoja ja toimintatapoja voidaksemme varmistaa yhteiskunnan demokraattiset toimintatavat myös kriisien aikana.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut