Mielipide: Yhteistyö eläkeläisjärjestöjen kanssa influenssarokotuksissa toisi paremman tuloksen

- Influessarokotuksen saaminen on tärkeää, kirjoittaja toteaa ja toivoo, että ikäihmiset jaksavat jonottaa ajan saamista puhelimessa. Arkisto/Linda Koponen

Kirjoittaja muistuttaa, että varsinkaan ikäihmisistä kaikilla ei ole tietokonetta ja puhelimitse ajan varaaminen voi kestää hyvinkin pitkään.

Tällä kertaa aika influessarokotukselle Vantaalla pitää varata etukäteen. Varaus tehdään maisa.fi-portaalin kautta tai puhelimitse.

Kaikilla ei ole tietokonetta. Kuten arvata saattoi, ajan varaamiseen puhelimitse pitää varata runsaasti aikaa.

Etelä-Vantaan Eläkeläiset ry ja Myyrmäen Eläkkeensaajat ry esittivät, että kaupunki järjestäisi joukkorokotustilaisuuksia monitoimitila Arkissa. Järjestöt olisivat koonneet rokotettavat paikalle. Se olisi helpottanut jokaisen osapuolen työtä.

Menettely ei kaupungille käynyt.

Toivon kovasti, että ikäihmiset jaksavat jonottaa puhelimessa ja saavat ajan. Rokotuksen saaminen on tärkeää.

Joskus tuntuu, että julkinen palvelu on oppinut toimimaan niin vahvasti omien rutiiniensa mukaisesti, että se ei näe ympärillään vaihtoehtoisia voimavaroja. Tätä ei voi olla havaitsematta.

Joskus kaupungin työntekijät järjestävät ikäihmisille harrastustoimintaa, johon osallistuu kymmenen henkilöä. Samanaikaisesti viereisessä rakennuksessa voi olla eläkkeensaajien sadan hengen vastaava tilaisuus.

Tosiasia on, että vertaistuen periaatteella toimivat järjestöt liikuttelevat ihmisiä paljon enemmän kuin mikään muu taho.

Jussi Särkelä

puheenjohtaja

Myyrmäen Eläkkeensaajat

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut