Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Pitääkö vantaalaislasten käydä keinumassa kuntarajan toisella puolella? Vantaa on maan suurimmista kaupungeista ainoa, jossa keinut poistetaan talveksi

Kirjoittajien mukaan viime syksynä luvatua selvitystä talvikeinumisen mahdollisuudesta ei ole kuulunut.

Lumen tuloa ei voi kalenterista ennustaa, mutta kohta koittaa taas se hetki, kun Vantaalla perinteisesti poistetaan keinut leikkipuistoista. Syynä tähän on Vantaan oma virkamiestulkinta EU-direktiivistä, minkä mukaan keinuminen talvella ei olisi turvallista.

Lue tästä: Leikkipuistojen keinut poistetaan käytöstä Vantaalla – tässä syy

Sosiaalisen median kautta selvitimme syksyllä 2019 muiden kaupunkien käytäntöjä talvikeinumisen osalta. Tällöin selvisi, että Vantaa ja Tampere ovat Suomen 15 suurimmasta kaupungista ainoat, joissa keinut poistetaan. Esimerkiksi Helsinki, Espoo, Turku, Oulu ja Kuopio antavat lasten keinua myös talvisin.

Aiheesta käydyn Facebook-keskustelun innoittamana Tampere päätti säästää kustannuksiaan jättämällä keinut puistoihin ja niinpä tamperelaiset lapset saivat keinua läpi Etelä-Suomen lumettoman talven 2019–2020.

Myös Vantaan budjettineuvotteluihin lokakuussa 2019 tätä asiaa ajoivat sekä Sari Multala (kok.) että Siru Kauppinen (vihr.). Neuvottelupöytäkirjaan kirjattiin tällöin, että keinujen alas jättämisen mahdollisuutta selvitetään. Luvattua selvitystä ei kuitenkaan koskaan annettu ja viime talvena keinut vähin äänin hävisivät Vantaan puistoista joulukuun loppupuolella.

Jokohan tekninen toimi on saanut selvitettyä talvikeinumisen mahdollisuuden? Jokohan tänä talvena vantaalaiset lapset saavat keinua omassa kotikaupungissaan vai pitääkö keinumassa käydä taas ”naapurissa” kuntarajan toisella puolella?

Anna Heino, Nikkarin ja Vapaalan päiväkotien vanhempainyhdistys ry

Sirpa ”Siru” Kauppinen, kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja (vihr.)

Sari Multala, kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kok.)