Mielipide: Influenssarokotuksen varaaminen Maisan kautta on sekavaa – "Toivon, että puhelinpalvelun määrää lisätään huomattavassa määrin"

Influenssarokotukseen ei meinannut löytyä Maisan kautta aikaa, kirjoittaja tuskailee. Linda Varoma

Kirjoittajan mukaan Maisan kautta ei ensin löytynyt rokotusaikaa ja monta mutkaa ehti tulla eteen ennen kuin varaaminen onnistui.

Vantaa on menossa koko ajan kohti digiaikaa. Alkutaival ei tietenkään ole voinut olla helppo eikä ole helppoa vieläkään.

Tähän törmäsin, kun yritin lokakuun lopulla varata Maisan avulla kahta aikaa influenssarokotuksiin itselleni ja vaimolleni.

Ohjeet sain Vantaan kaupungin ilmoituksesta Vantaan Sanomissa.

Yhtään aikaa ei kuitenkaan ollut saatavilla. Arvelinkin digitekniikan pettäneen. Onneksi sivusto kuitenkin pyysi ottamaan yhteyttä oheistettuun puhelinnumeroon. Numero oli tietenkin varattuna koko ajan. Vaimonikin on yrittänyt turhaan saada puhelimitse yhteyttä usean päivän ajan tilatakseen samalla pneumokokkirokotteen.

Pitkän ajan kuluttua kokeilin Maisaa uudelleen. Nyt aikoja oli saatavilla mutta vain yhtenä päivänä. Varasinkin heti itselleni kaksi peräkkäistä aikaa.

Tässä kohdassa ihmettelen sitä, miksei Maisa selkeästi kerro, että tämä mahdollisuus auttaa niitä, jotka voivat tulla rokotuksiin samanaikaisesti. Moni Maisaa käyttävä varmaankin luulee, että jokaisen on rokotuksiin tullessaan ilmoittauduttava henkilökohtaisesti omin tunnuksin.

Kirjautumisiin menee aikaa ja tämä voi johtaa siihen, että monihenkinen perhe saa rokotusajat pahimmillaan eri päiville. Tämä ei varmaankaan edistä Vantaan pyrkimyksiä kohti vihreyttä.

Ärsyttävää oli se, että Vantaan ilmoituksen mukainen pneumokokkirokote oli muka tilattavissa Maisan avulla: ”Pneumokokkirokotetta varten reseptipyynnön voi tehdä lääkärille Maisa.fi-portaalin välityksellä tai puhelimella samalla kun varaa ajan influenssarokotukseen”. Eipä voinut. Yhtään viitettä tai linkkiä tähän en Maisasta löytänyt.

Onneksi tuo puhelinnumero oli ohjeistettu. Toivottavasti takaisinsoitto ehtii toimia ennen rokotukseen menoa.

Kun tekstiviestivahvistus noista kahdesta rokotusajasta oli tullut puhelimeeni, menin uudelleen Maisaan. Nyt uusia, itsellemme paremmin sopivia rokotusaikoja olisi ollut saatavilla.

Kokemukseni mukaan Maisaa ohjelmoivien kannattaa ottaa joukko vain vähän tietokonetta käyttäneitä kaupunkilaisia mukaan testaamaan tätä meitä vantaalaisia toivottavasti pian helpolla tavalla auttavaa portaalia.

Koska kyseessä on yli 65-vuotiaille tarkoitettu rokotepalvelu, toivon, että puhelinpalvelun määrää lisätään huomattavassa määrin.

Esa Häkkinen, Vantaa

tkl, eläkkeellä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut