Mielipide | Rotat lähtevät liikkeelle, kun rakennetaan – Myyrmäen Paalutorin mylläys vaikuttanee rottaongelmaan

Aina, kun vanhoja rakennuksia puretaan, niiden perustuksissa olevat rottakannat lähtevät liikkeelle, kirjoittaja toteaa.

Liisa Juote kirjoitti Myyrmäen rottaongelmasta (VS 4.11.).

Rottaongelmasta syytetään milloin ketäkin, mutta kukaan ei ole maininnut sitä, että aina, kun vanhoja rakennuksia puretaan, niiden perustuksissa olevat rottakannat lähtevät joukolla liikkeelle.

Nythän on Myyrmäen Paalutori ollut mylläyksen kohteena jo pidempään ja nyt viimeksi parkkipaikka.

Tottahan ihmisten heittämät pikaruokapaikkojen jämät syöttävät niitä rottia, samoin kuin huonosti hoidettu lintujen ruokintapaikka ja taloyhtiöiden/kauppakeskusten huonosti hoidetut roskakatokset.

On kuitenkin väärin, että lintuja ei saisi ruokkia talvella, jos huolehditaan siitä, että se ruokintapaikka siistitään joka päivä.

Taloyhtiöiden hallitukset voivat antaa luvan rotta-ansojen laittamiseen, mutta niiden tulisi olla sellaisia uusia peltilaatikoita, jotka toimivat pattereilla ja joihin eivät mahdu esimerkiksi siilit.

Olen kuullut, että isompiakin ansoja on, ja niihin on mennyt siilejä, mikä ei liene tarkoitus?

Me ihmiset olemme itse myöskin vastuussa omasta ympäristöstämme, rottineen kaikkineen, koska ihmisillä on paha tapa ”laistaa” roskikset ja heittää ruoanjämät ympäristöön, varsinkin kun syövät mättöruokaa kävellessään ulkona luonnossa.

Asukkailla on oikeus, mutta siihen liittynevät myöskin omat velvollisuutensa. Älä heitä luontoon mitään, mikä ei sinne kuulu. Pidä ympäristösi siistinä.

Leena Lauren eläkeläinen Martinlaakso

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut