Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Nyt täytyy keskittyä Vantaan elinvoimaan – "Positiivinen kierre nostaa kaupungin koronakuopasta"

Vantaan on pystyttävä tarjoamaan houkuttelevia sekä elämäntilanteeseen sopivia asumisvaihtoehtoja nykyisille asukkaille ja kaupunkiin muuttaville, kirjoittaja toteaa.

Valtuusto sai lapioitua ensi vuodeksi kasaan tasapuolisen kurjan budjetin, jossa korotettiin kiinteistöveroa ja leikattiin kustannuksia yhteensä 40 miljoonalla.

Onneksi neuvotteluissa onnistuttiin välttämään korotukset vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroon sekä kuntaveroon, joista etenkin jälkimmäistä on moni julkisuudessakin väläytellyt.

Kriisi vaikuttaa Vantaalla vielä ensi vuoden jälkeenkin, mutta aikanaan tästäkin suosta noustaan. Kuinka nopeasti ja kuinka korkealle – siihen voimme itsekin vaikuttaa.

Jotta vältymme veronkorotuksilta ja muilta leikkauksilta jatkossa, nyt on erityisen tärkeää keskittyä elinvoimaan. On huolehdittava, että Vantaalla on menestyviä yrityksiä ja työpaikkoja, viihtyisiä ja turvallisia asuinalueita, huipputasoiset koulut ja päiväkodit, laadukkaat julkiset ja kaupalliset palvelut sekä toimivat liikenneyhteydet.

Vantaan on myös pystyttävä tarjoamaan houkuttelevia sekä elämäntilanteeseen sopivia asumisvaihtoehtoja nykyisille asukkaille ja kaupunkiin muuttaville.

Menestys tuo Vantaalle verotuloja, joilla voidaan rakentaa vieläkin elinvoimaisempaa kaupunkia ilman veroprosenttien korotuksia. Syntyy positiivinen kierre, joka nostaa kaupungin koronakuopasta kuin korkkiruuvi. Verojen korotus ei luo elinvoimaa, vaan pyörittää ruuvia väärään suuntaan.

Kaupungin kassaan kertyvän vaurauden muuttaminen hyvinvoinniksi on urakan helpoin osa, sillä kakunjakajista ei ole koskaan ollut pulaa. Kaikkein haastavinta on houkutella kakuntekijöitä Vantaalle. Sen eteen on oikeasti ponnisteltava.

Sami Kanerva Vantaan Kokoomus ry:n pj. kaupunginvaltuutettu