Pääkirjoitus Nyt ei ole aika lipsua – suositukset ja rajoitukset on syytä ottaa tosissaan, jos koronaviruksen leviämistä halutaan hillitä

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esitti viime perjantaina nipun uusia rajoituksia ja linjauksia, joilla pääkaupunkiseudun leviämisvaiheessa olevaa koronatilannetta saadaan hillittyä.

Virus leviää nyt työpaikoilla, harrastuksissa ja perheen kesken.

Maanantaista alkaen esimerkiksi kaikki yli 20 hengen sisätiloissa pidettävät tilaisuudet, kuten teatterinäytökset, urheilutapahtumat ja muut kokoontumiset, ovat kiellettyjä seuraavan kolmen viikon ajan.

Myös harrastamiseen tuli rajoituksia. Aikuisten, eli yli 20-vuotiaiden kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva harrastaminen on kolmen viikon ajan tauolla. Uimahalleissa saa jatkossa uida vain puolet maksimimäärästä.

Loppuviikosta rajoitukset ja suositukset täsmentyvät entisestään ja lähes kaikki keinot otetaan käyttöön.

Maskien käyttöä suositellaan niin yläkoululaisille kuin esimerkiksi varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Kaupunki tarjoaa maskit muun muassa koululaisille. Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen totesi tiedotustilaisuudessa perjantaina, että maskeja kuluu puoli miljoonaa kappaletta kahdessa viikossa, jos esimerkiksi jokaiselle nuorelle annetaan neljä maskia päivässä.

Nyt jos koskaan on aika tuntea vastuunsa. Koronaviruksen nujertaminen ja viruksen aisoissa pitäminen ennen rokotteen markkinoille saapumista on meidän jokaisen tehtävä.

Monet nyt jo itsestään selvät asiat, kuten riittävän turvavälin pitäminen, käsihygieniasta huolehtiminen ja maskin käyttö, ovat meidän itsemme vastuulla. Vaikka näihin toimiin ei voi pakottaa, osoittaa se suurta välinpitämättömyyttä, mikäli näissä lipsuu

Toistaiseksi olemme pystyneet melko kohtuullisin rajoituksin pitämään yhteiskunnan avoinna ja valtaosan ihmisistä terveinä.

Yhdessä toimien pystymme kenties minimoimaan vahingot, joita syntyy silloin, kun sairastuneiden määrä kasvaa ja silloin, jos yhteiskuntaa joudutaan kevään tapaan sulkemaan. Sitä tuskin kukaan haluaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut