Mielipide: Huonekalujen hylkääminen taloyhtiöiden roskakatoksiin on vastuutonta – "Jokainen miettiköön itsekseen, että kannattaako roskiksen ympäristöön raahata sinne kuulumatonta tavaraa"

Mitä ihmiset ajattelevat kantamalla vanhat huonekalunsa ja muun roinansa taloyhtiöittensä roskakatoksiin ja kuten kuvasta näkyy, jopa ulkopuolelle, jos sitä katosta taikka jätehuonetta ei ole, kirjoittaja ihmettelee. Lukijan kuva

Nykyaikana huonekalujen tai kodinkoneiden ostaja saa viedyksi vanhat kätevästi pois samalla, kun uudet tulevat sisälle, kirjoittaja muistuttaa.

Huomasin aamulla koiralenkilläni, että naapuritalon tien vieressä olevien roskisten viereen oli kannettu yön aikana vanha sohva.

Nykyaikana huonekalujen tai kodinkoneiden ostaja saa viedyksi vanhat kätevästi pois samalla, kun uudet tulevat sisälle. Jos hyvin osaa neuvotella, niin tästä ei edes tarvitse maksa mitään, tai jos maksaa, niin se maksu on aika pieni ja helpotus itselle suuri.

Nyt kun noita roinia viedään talon yleiseen roskikseen, maksanee tuonkin sohvan poisvienti ainakin 100 euroa.

Ei kannata luulla, että ilmaiseksi tulee, sillä kaikki ylimääräiset poisviennit kolahtavat kuitenkin jokaiselle asujalle itselleen tavalla tai toisella. Osaketaloissa osakkeenomistajat maksavat ja vuokrataloissa tuollaisista lisätöistä tulee vuokrankorotuspaineita sitten, kun niitä poisvienneistä aiheutuneita kuluja tulee tarpeeksi.

Jokainen miettiköön itsekseen, että kannattaako roskikseen tai sen ympäristöön raahata sinne kuulumatonta tavaraa jo asuinympäristön viihtyisyydenkin takia.

Ihmisten pitäisi ajatella myöskin toisiaan tässä asiassa.

Leena Lauren

Äkäinen eläkeläinen

Martinlaaksosta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut