Pääkirjoitus: Muutokset pysäköintimaksuissa näkyvät autoilijan arjessa monin tavoin

Mia Lindström

Mia Lindström

Monet muutokset pysäköinnissä näkyvät autoilijan arjessa ensi vuonna Vantaalla.

Tekninen lautakunta hyväksyi tiukan 5–4-äänestyksen jälkeen uudet linjaukset Vantaan pysäköintimaksuihin. Muutokset astuvat voimaan todennäköisesti ensi kesään mennessä.

Keskusta-alueilla Kivistössä, Myyrmäessä ja Tikkurilassa voi jatkossakin pysäköidä tunnin ilmaiseksi. Tämän jälkeen pysäköinnistä on pulitettava eurosta kahteen euroon tunnilta, alueesta riippuen.

Pysäköinti on tietyillä alueilla ollut aiemminkin maksullista, mutta nyt maksullinen alue laajenee.

Maksullisuus ulottuu myös Tikkurilan ja Myyrmäen urheilupuistojen pysäköintialueille sekä Kuusijärvelle tulevalle uudelle parkkialueelle.

Muutoksia tulee myös joihinkin liityntäpysäköintimaksuihin ja -käytäntöihin.

Lisäksi on tarkoitus, että pysäköintivirheilmoitusta korotetaan Tikkurilassa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla 80 euroon, kun muualla maksu on 60 euroa. Korotusta on esitetty sisäministeriölle.

Pienistä puroista ennakoidaan kaupungin kassaan aiempaa parempaa tuloa, joka nykyisessä taloustilanteessa on tarpeen.

Arvion mukaan kaupunki voisi saada pysäköintimaksuista noin 435 000 euroa vuosittain.

Tähän mennessä pysäköintimaksuja on kertynyt maltillisesti. Viime vuonna pysäköintituloja kertyi noin 144 200 euroa ja vuotta aikaisemmin 116 800 euroa.

Autoilua suitsitaan nyt ja tulevaisuudessa monin tavoin niin maksullisen pysäköinnin alueita laajentamalla kuin tulevaisuuden mahdollisilla ruuhkamaksuilla.

Nähtäväksi jää, minkälainen vaikutus maksullisen pysäköinnin muutoksilla on ihmisten autoiluun. Tuleeko kipuraja vastaan vai jatketaanko autoilua, kuten tähän asti?

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut