Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pääkirjoitus Rajoitukset ovat myrkkyä kulttuuritoimijoille

Yhden yrityksen toiminta tuli koronaviruksen kurittamana jälleen tiensä päähän, kun Myyrmäessä reilut 27 vuotta elokuvia esittänyt Kino Myyri sulki ovensa.

Etenkin monelle Länsi-Vantaalla asuvalle Kino Myyri on tarjonnut mahdollisuuden käydä elokuvissa ihan kotikulmilla. Ei ole tarvinnut lähteä Helsinkiin asti elokuvista nauttiakseen.

Vantaan muut elokuvateatterit sijaitsevat Viihdekeskus Flamingossa, jossa toimii Finnkinon teatteri, sekä Tikkurilassa, jossa leffoja voi katsoa Bio Grandissa.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tehdyt kokoontumisrajoitukset sulkivat keväällä muun muassa elokuvateatterit, keikkapaikat ja museot.

Kesällä toiminta saatiin uudelleen käyntiin, mutta uudet rajoitukset käytännössä halvaannuttivat toiminnan joulukuussa.

Rajoitukset ja suositukset, niin ymmärrettäviä kuin ne ovatkin, ovat myrkkyä kulttuurialan toimijoille.

Vielä kesällä ja syksyllä moni järjesti tapahtumia ammattitaitoisesti turvallisuus huomioiden.

Kino Myyrissäkin kävijämäärä nousi kesällä, mutta ei riittävästi, jota toiminta olisi ollut kannattavaa. Samaan aikaan vuokra- ja palkkakulut kuitenkin juoksivat.

Nyt valtaosa kulttuurilaitoksista ja muista toimijoista on sulkenut tilapäisesti ovensa ainakin 20. joulukuuta asti.

Joulusesonki, joka on ollut tärkeä osa vuoden tulosta niin ravintola- kuin kulttuurikentällä, jää pakon edessä hyödyntämättä.

Kuluttajat noudattavat suosituksia ja rajoituksia. Juuri nyt se tarkoittaa tinkimistä elokuvakäynneistä, teatteriesityksistä ja keikoista.

Jossain vaiheessa tulee aika, kun rajoituksia jälleen höllennetään. Vie kuitenkin aikaa, ennen kuin kuluttajien luottamus palautuu lähellekään normaalia.