Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miksi ulkoilu- ja urheilualueiden pysäköintialueet haluttiin muuttaa Vantaalla maksullisiksi? – "Päätös lyö kuntalaisia suoraan päin kasvoja"

Tehty päätös tulee karsimaan osan liikkujista pois palvelujen ja ulkoilualueiden piiristä, kirjoittajat toteavat.

Kuusijärven alueen toimintaa on kehitetty viime vuosina merkittävästi ja tavoitteena on nostaa Kuusijärven ulkoilualueiden kehittäminen Vantaan yhdeksi kärkihankkeeksi.

Ulkoilureitit, Sipoonkorpeen johtava silta ja saunat järviympäristöineen ovat muodostuneet monen vantaalaisen ympärivuotiseksi virkistyspaikaksi.

Jo usean vuoden ajan alueen pysäköintialue on ollut riittämätön, mutta nyt tätäkin on laajennettu käyttäjien turvallisuutta vahvistaen. Enää ei siis tarvitse pysäköidä vilkasliikenteisen tien reunaan peläten, että uintireissulla olevat lapset jäisivät ohiajavan auton alle.

Tekninen lautakunta päätti 2. joulukuuta kokouksessaan muuttaa urheilu-, liikunta- ja virkistysalueiden pysäköinnin maksulliseksi siten, että ensimmäinen tunti olisi maksuton ja sen jälkeen pysäköinnistä tulisi maksaa 2 euroa/tunti.

Summa ei äkkiseltään kuulosta suurelta, mutta kun kyse on säännöllisesti useamman kerran viikossa tapahtuvasta harrastus- tai kilpailutoiminnasta kasvavat kustannukset suuriksi.

Eikö meidän päättäjien tulisi kaikissa päätöksissämme huomioida mahdolliset vaikutukset vantaalaisten hyvinvointiin, terveyteen ja liikkumiseen? Edellä mainittu päätös pysäköinnin maksullisuudesta lyö kuntalaisia suoraan päin kasvoja.

Vantaalla halutaan rakentaa matalan kynnyksen liikuntapaikkoja, missä kuntalaiset pääsevät oma-aloitteisesti kuntoilemaan.

Samanaikaisesti Vantaan kaupunki aikoo kerätä pysäköintimaksuja liikunta- ja virkistysalueilta, mikä välittömästi tulee karsimaan osan liikkujista pois palvelujen ja ulkoilualueiden piiristä. Siksi tämä päätös osaltaan heikentää jo tehtyä merkittävää kansanterveystyötä.

Voidaanko olettaa, että eri ikäiset kuntoilijat lähtisivät julkisilla kulkuvälineillä suksien tai muiden urheiluvälineiden kanssa Kuusijärvelle, Hakunilan-, Tikkurilan- tai Myyrmäen urheilupuistoon?

Miksi siis nyt, kun olemme saaneet turvalliset pysäköintijärjestelyt Kuusijärvelle, tehdään päätöksiä, joiden seurauksena ulkoilijat saattavat hyvinkin jatkaa liikenneturvallisuuden kannalta vaarallista pysäköintiä Lahdentien pientareille?

Sirkka-Liisa Kähärä

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Jari Sainio

2. varavaltuutettu (sd.)