Mielipide | Myyrmäen elokuvateatterin lopettaminen oli pettymys – lapsiperheille lähellä sijaitseva teatteri on ollut mieluisa lähipalvelu

Kaupungin vastaantulo vuokranantajana olisi hyvinkin saattanut pelastaa yksittäisen erikoispalvelua tarjonneen yrityksen toiminnan, kirjoittaja uumoilee.

Olen pettynyt leffateatterin loppumisesta Myyrmäessä. Ja muita pettyneitä yksittäistapauksia perheyhteisössämme on jo 10 muuta.

Miksi lähes 30 vuotta toimineen elokuvateatterin olemassaolo lähipalveluna piti "tapattaa" Vantaan kaupungin lyhytnäköisen politiikan vuoksi?

Kaupungin vastaantulo vuokranantajana olisi hyvinkin saattanut pelastaa yksittäisen erikoispalvelua tarjonneen yrityksen toiminnan myös kevään jälkeen ja eritoten koronan vielä kiihdyttyä. Se kun leviämisen jälkeen näyttää olleen sen verran merkittävä rajoitin tulovirralle vuokran pysyttyä muuttumattomana.

Voi pyhä byrokratia! Pääasia, että tasapuolisuus toteutuu, mutta lopputuloksena tilasta 0 euroa kaupungille vuokratulona.

Pystyykö Vantaa pitämään asukkaansa koronan jälkeenkin tyytyväisinä kaupunkiinsa? Onko se edelleen paras paikka asua? Vai toteutuvatko ajatukset muutosta työn tai harrastusten perässä pääkaupunkiin ja kenellä on siihen varaa?

Tätä monet lapsiperheet pohtivat, jos uusia suomenkielisiä elokuvia ei pysty Kino Myyrissä näkemään. On mentävä muualle Vantaalle tai vietävä rahansa Helsinkiin. Pienten lasten kanssa se on lähipalvelujen asemesta vaivalloista ja epämukavaa.

Myyrmäen suuralueella on hyvä olla oma elokuvateatteri. Vantaan kaupungin tulee pitää kulloisissakin oloissa aktiivista elinkeinopolitiikkaa yllä, nyt kun tilatkin ovat olleet jo hyvin pitkään valmiina. Tällaista pitovoimatekijää tarvitaan tulevaisuudessa MyyrYorkissakin.

Mirjami Kauppinen

vantaalainen 1979–1984 ja 2018-

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut