Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Korsossa ei turvaväleistä piitata – Ankkalammen ympäristössä ulkoillaan rinnaikkain eikä vastaantulijoita väistetä

Olisi tärkeää ottaa turvavälit huomioon myös lenkkipoluilla, kirjoittaja muistuttaa.

Korsossa Ankkalammen ympäristössä ja Metsolan kupeessa sijaitsevassa metsikössä on mainiot lenkkipolut. Niitä käytetäänkin korona-aikana ahkerasti. Säännöt vain tuntuvat unohtuneen, tai niitä ei tiedetä.

Metsolan lenkkipolulla on selvästi merkitty kiertosuunta, mutta siitä ei piitata. Tai ei osata lukea.

Samoin turvaväleistä ei ole tietoakaan. Kun vaikkapa pariskunta tulee vastaan, kuljetaan varmasti rinnakkain, eikä vastaantulijoita koskaan väistetä. Kahden metrin turvavälin saavuttaakseen pitää vastaantulijan kiertää metsän kautta. Koululaisia taas saattaa olle viisikin rinnakkain varastaen näin koko tilan itselleen.

Pyöräilijät puolestaan puuskuttavat hurjaa vauhtia, useimmiten oikeaa kiertosuuntaa vastaan. Jos asiasta näille huomauttaa, saa vastauksena uhkailuja tai kirosanatulvan. Saaneeko kyseisillä polulla edes pyöräillä?

Korona tarttuu myös ulkona. Siksi olisi tärkeää ottaa välit huomioon myös lenkkipoluilla ja vastaantulijan kohdatessaan siirtyä kulkemaan peräkkäin muutaman metrin matkaksi.

Koronaa