Mielipide | Vantaalla järjestetty monikulttuurinen itsenäisyysjuhla ei edistä kotoutumista

Jos monikulttuurinen juhla järjestettäisiin muuna kuin itsenäisyyspäivänä, vantaalaisilla olisi mahdollisuus mennä molempiin ja näin tutustua toistensa kulttuuriperintöön, kirjoittaja toteaa.

Martinlaakson Martinus-salissa järjestettiin 6. joulukuuta jo toista vuotta peräkkäin monikulttuuriseksi kutsuttu Itsenäisyysjuhla, jossa suomalainen kulttuuri oli pienessä sivuosassa.

Tätä juhlaa kannattaa verrata esimerkiksi Presidentinlinnassa järjestettyyn Itsenäisyyspäivän juhlaan, jossa suomalainen kulttuuri oli pääosassa.

Martinus-salissa järjestettiin vuosia sitten korkeatasoinen Frutas Tropicales -niminen useana vuonna toistunut tapahtuma. Tämä kannattaisi elvyttää ja antaa muualta maailmasta tänne muuttaneiden esittää entisten kotimaidensa musiikkia tällaisessa tilaisuudessa. Myös Kulttuuriseppä-palkinnot voisi jakaa silloin.

Martinuksessa nyt järjestetty ”itsenäisyysjuhla” ei todellakaan edistä kotoutumista, kun se järjestetään samana päivänä ja samaan aikaan kuin perinteiset suomalaista kulttuuria vaalivat juhlat.

Sehän päinvastoin estää maahanmuuttajia tutustumasta uuden kotimaansa kulttuuriin. Tosin Vantaan perinteiset itsenäisyyspäivän juhlat jätettiin nyt koronan vuoksi pitämättä.

Jos monikulttuurinen juhla järjestettäisiin muuna kuin itsenäisyyspäivänä, vantaalaisilla olisi mahdollisuus mennä molempiin ja näin tutustua toistensa kulttuuriperintöön.

Suomeen 12-vuotiaana muuttanut kotoutunut vantaalainen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut