Mielipide: Tuntuu pahalta katsoa Hevoshaan koulun purkamista – "Mitä pahaa me hakunilalaiset olemme tehneet, että meidän omaa kouluamme ei haluttu antaa käyttöömme?"

Hevoshaan koulua puretaan, ikkunat on jo poistettu ja työmaa-alue aidattu. Lukijan kuva/Heikki Tidenberg

Hevoshaan koulu oli sisäilmaltaan puhdas koulu, koulusta ei koskaan tehty sisäilmatutkimuksia, kirjoittaja toteaa.

Hevoshaan koulua puretaan. Vuonna 2013 Vantaan viranhaltijat ja poliittiset päättäjät päättivät, että Hakunilassa sijaitseva Hevoshaan koulu lakkautetaan.

Me hakunilalaiset yritimme saada koulua ensin ruotsinkielisille lapsille, sen jälkeen paikallisille yhdistyksille ja Taitokeskukselle ja lopuksi allekirjoittanut yritti saada kaupunginjohtajaa pyörtämään rakennuksen purkamispäätöksen sillä, että tiloihin tehtäisiin asunnottomille hätämajoitustiloja ja nuorille kokoontumistiloja sekä yhdistyksille toimitiloja ja varastoja.

Kaikki nämä yritykset saada koulu uudelleen käyttöön kaupungin johto, virkamiehet ja valtuutetut, tyrmäsivät.

Kysynkin, mitä pahaa me hakunilalaiset olemme tehneet, että meidän omaa Hevoshaan kouluamme ei haluttu antaa käyttöömme, vaan se laitettiin purkutuomion alle?

Hevoshaan koulu oli sisäilmaltaan puhdas koulu, koulusta ei koskaan tehty sisäilmatutkimuksia.

Koulun lakkauttamispäätös tehtiin puhtaasti rahan takia. Vantaan kaupunki halusi säästää tilakustannuksissa ja mikä sen helpompaa kuin purkaa koulu.

Lapsiltahan on aina niin helppo ottaa pois, se kun ei tunnu omassa nahassa, varsinkaan jos itse ei asu Hakunilassa.

Tuntuu pahalta katsoa puhtaan koulurakennuksen hävitystä. On kuin historia toistaisi itseään: Pontius Pilatus pesi kätensä tehdessään päätöksen Kristuksen tuomitsemisesta ristiinnaulittavaksi. Vantaan kaupungin virkamiehet ja valtuutetut pesivät kätensä tuomitessaan Hevoshaan koulun purettavaksi.

Heikki Tidenberg

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut