Mielipide: Miksi moni empii koronarokotuksen ottamista? – "Minä ainakin odotan piikkiä pelkäämättä"

Pelätäänkö rokotusta siksi, että ei vieläkään luoteta sen tehoon, vai pelätäänkö liikaa sen tuomia sivuvaikutuksia, kirjoittaja pohtii. Linda Varoma

Niin monta erilaista piikkiä olen aikoinani saanut, jopa eri maanosissakin, joten tämä, ehkäpä vielä viimeinen, ei minua peloita, kirjoittaja pohtii.

Tuleeko koronarokote "kreivin aikaan"? Ei ainakaan yhtään liian aikaisin, mutta miksi niin moni empii rokotuksen ottamista?

Onko se siinä, että ei vieläkään luoteta sen tehoon, vai pelätäänkö liikaa sen tuomia sivuvaikutuksia?

Koronaviruksen leviäminen keskuudessamme kuitenkin pitäisi olla se "punkti", joka saa vauhtia myöskin rokotuksen ottamiseen.

Vaikka Suomen tilannetta pidetään yleensä hyvänä verrattaessa esimerkiksi naapurimaihimme, Ruotsiin ja Venäjään, niin sittenkin.

Venäjä on jo aloittanut rokotukset kansalaisilleen ja pian pitäisi olla tietoja myös siellä rokotteen tehosta.

Samoin teki Englanti, jonka ei enää tarvinnut odottaa EU-byrokraattien lupaa rokotteen käytölleen. Tuloksia sieltäkin odotellaan rokotteen tehosta.

Joka tapauksessa kuun ajan juoksulla ensimmäiset "doosit" pitäisi olla Suomessakin jo "piikitettyinä", ensin kai sairaanhoitohenkilöstölle, ja sitten vanhuksille.

Itsekin kuulun siihen yli 80-vuotiaiden ryhmään, joka on asetettu etusijalle rokotteen saajina.

Kuten sanottu, minä ainakin odotan sitä piikkiä pelkäämättä sen tuomia haitallisia sivuvaikutuksia.

Niin monta erilaista piikkiä olen aikoinani saanut, jopa eri maanosissakin, joten tämä, ehkäpä vielä viimeinen, ei minua peloita.

Toivon lukijoille luottavaista joulun odotusta, ja että ehkä parempaan päin ollaan menossa. Näin ainakin minä toivon.

Rauno Jokiniemi

merikapteeni

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut