Pääkirjoitus Tämän joulun teemaksi sopii vastuullisuus – suositusten noudattaminen tuo valoisamman ja terveemmän ensi vuoden

Joulunaikaa on vietetty monessa kodissa tavallisesta poikkeavalla tavalla. Rajoitukset tunkeutuvat juhlista pyhimpään ja haastavat meitä pohtimaan arkisia valintojamme.

Uskallanko nähdä sukulaisia? Saako hoivakodissa käydä vierailulla? Pitäisikö minimoida kaikenlaiset kontaktit ja ostaa lahjat verkosta? Pitääkö joulunakin pitää maskia?

Joulua ei ole peruttu, vaikka se muuttaa muotoaan. Osa on joulunkin töissä, mutta monelle pyhät tarjoavat kaivatun hengähdyshetken arjen askareista. Joulua voi ja kannattaa viettää, vaikka tuttuja perinteitä joutuu osin muuttamaan.

Myös moni toimija seurakunnista yrittäjiin on muokannut toimintaansa.

Tänä vuonna joulun tunnelmaan pääsee esimerkiksi laulamalla joululauluja, kuuntelemalla konsertteja tai katsomalla joulurauhan julistusta niin televisiosta kuin verkkoon striimattuna.

Tämän joulun teemana voisikin olla vastuullisuus. Suomen koronatilanne on yhä moneen muuhun maahan verrattuna paremmalla tasolla. Se on paitsi päättäjien, myös jokaisen yksittäisen suosituksia noudattavan suomalaisen ansiota.

Juuri siksi on tärkeää jaksaa noudattaa suosituksia ja rajoituksia myös joulun sekä uudenvuoden yli, jotta ensi vuosi olisi kaikille valoisampi, huolettomampi ja terveempi.

Nautitaan siis joulusta, mutta muistetaan vastuumme kanssaihmisiä kohtaan.

Vantaan Sanomien toimitus hiljenee osin joulunviettoon. Paperilehtemme ilmestyy seuraavan kerran keskiviikkona 30. joulukuuta. Paikallisia uutisia voi lukea toki tuttuun tapaan verkosta.

Rauhallista joulunaikaa!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut