Mielipide | Havurastin ja Myyrastin toiminta saa jatkua – arvokasta ennaltaehkäisevä työtä eivät kaikki tunnu arvostavan

Marjatta-säätiö tekee arvokasta ennaltaehkäisevää työtä sosiaalisten vaurioiden välttämiseksi, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaan Sanomat uutisoi, että toiminta Havu- ja Myyrrastin kohteissa voi jatkua ensi vuonna jollain tavoin. Toimintaa harjoittava Marjatta-säätiö on saanut nyt avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöiltä.

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta irtisanoi viime kesänä enemmistön äänin - virkamiesten esityksestä - Marjatta-säätiön kanssa tehdyn sopimuksen. Esitystä ja päätöstä perusteltiin säästösyillä ja sillä, ettei säätiön järjestämä päiväkeskustoiminta ole lakisääteistä? Ken näin uskoo, olkoon uskossaan vahva.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimessa lienee käsitys: Säästötavoite toteutuu vaikkapa sentin säästöllä, ja toiminta, jota ei voida pitää lakisääteisenä, on suorastaan lainvastaista ja paheksuttavaa?

Marjatta-säätiö tekee arvokasta ennaltaehkäisevää työtä sosiaalisten vaurioiden välttämiseksi. Sitä eivät vain kaikki tunnu tiedostavan nykyisessä piinkovassa finanssipoliittisessa ilmapiirissä?

Jaakko Cornér, ex-suunnittelija, eläkkeellä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut