Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Havurastin ja Myyrastin toiminta saa jatkua – arvokasta ennaltaehkäisevä työtä eivät kaikki tunnu arvostavan

Marjatta-säätiö tekee arvokasta ennaltaehkäisevää työtä sosiaalisten vaurioiden välttämiseksi, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaan Sanomat uutisoi, että toiminta Havu- ja Myyrrastin kohteissa voi jatkua ensi vuonna jollain tavoin. Toimintaa harjoittava Marjatta-säätiö on saanut nyt avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöiltä.

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta irtisanoi viime kesänä enemmistön äänin - virkamiesten esityksestä - Marjatta-säätiön kanssa tehdyn sopimuksen. Esitystä ja päätöstä perusteltiin säästösyillä ja sillä, ettei säätiön järjestämä päiväkeskustoiminta ole lakisääteistä? Ken näin uskoo, olkoon uskossaan vahva.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimessa lienee käsitys: Säästötavoite toteutuu vaikkapa sentin säästöllä, ja toiminta, jota ei voida pitää lakisääteisenä, on suorastaan lainvastaista ja paheksuttavaa?

Marjatta-säätiö tekee arvokasta ennaltaehkäisevää työtä sosiaalisten vaurioiden välttämiseksi. Sitä eivät vain kaikki tunnu tiedostavan nykyisessä piinkovassa finanssipoliittisessa ilmapiirissä?

Jaakko Cornér, ex-suunnittelija, eläkkeellä