Mielipide: Kaupungin tuloihin vaikutetaan kaavoituksella – kokoomus on edistänyt Vantaan elinvoimaa valtuustossa määrätietoisesti

Kun tavoitellaan elinvoimaa pitkäjänteisesti, on pystyttävä strategiseen ja visionääriseen ajatteluun, kirjoittaja muistuttaa.

Vihreiden Vaula Norrena vastasi mielipidekirjoitukseeni (VS 9.11.) ja valitteli aloitteidensa heikkoa menestystä.

Toisin kuin hän väitti, kokoomus on määrätietoisesti edistänyt kaupungin elinvoimaa valtuustossa ja tulee tekemään niin jatkossakin.

On tärkeää ymmärtää, että kaupungin tuloja ei päätetä talousarviossa. Niihin vaikutetaan aivan erityisesti kaavoituksella.

Esimerkiksi kaupallisten palvelujen sijoittuminen, pientalojen kaavoitus ja pysäköintiongelmat ovat olleet Kokoomuksen asialistalla jatkuvasti, ja niiden vaikutus talouden dynamiikkaan onkin kiistaton.

Joissakin asioissa olemme jääneet vihervasemmiston jyräämäksi, mutta varsin usein olemme pystyneet neuvottelemalla viemään asioita oikeaan suuntaan.

Viimeaikaisia esimerkkejä ovat muun muassa Kivistön ostoskeskuksen rakennuttajan valinta nopeutetulla menettelyllä sekä Vantaan Ratikan suunnittelun erottaminen varsinaisesta rakentamispäätöksestä.

Ilman kokoomusta valtuuston enemmistö olisi hyväksynyt ratikkapäätöksen kokonaisuudessaan ilman vakuuksia hankkeen kannattavuudesta. Nyt rakentamispäätöksen ehtona on, että investointikustannus voidaan kattaa kokonaan kaavoituksen tuottamilla tuloilla.

Kun tavoitellaan elinvoimaa pitkäjänteisesti, on pystyttävä strategiseen ja visionääriseen ajatteluun. Muuten päädymme vähitellen kurjistuvaan kierteeseen, jossa asukkailta vain otetaan jatkuvasti enemmän eivätkä rahat silti riitä mihinkään.

Sami Kanerva Vantaan Kokoomus ry:n pj. kaupunginvaltuutettu

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut