Mielipide | Monikulttuurisessa itsenäisyyspäivän juhlassa on myös suomalaista kulttuuria

Uskomme, että maahanmuuttajat saadaan paremmin mukaan, kun he voivat itsekin olla järjestämässä tätä perinteistä suomalaista tapahtumaa, kirjoittaja toteaa.

Lukijan areenalle kirjoittanut kritisoi Monikulttuurisen itsenäisyyspäivän juhlan haittaavan maahanmuuttajien tutustumista suomalaiseen kulttuuriin.

Monikulttuurinen itsenäisyyspäivän juhla on järjestetty Vantaalla 14 vuoden ajan. Se ei ole kaupungin virallinen itsenäisyysjuhla vaan maahanmuuttajien ja suomalaisten yhteinen juhla, jonka ohjelma on sekä suomalaisten että maahanmuuttajien tekemää. Juhlassa on tuotu esille myös Suomen historiaa kutsumalla veteraaneja kertomaan kokemuksistaan ja vantaalaiset kuorot ovat esiintyneet, viimeksi Vaskivuoren lukion kuoro.

Vantaan eri alueilla järjestetään vuosittain 6–7 itsenäisyyspäivän juhlaa eri organisaatioiden toimesta. Näitä juhlia ei voida verrata Linnan juhliin.

Tämä vuosi oli poikkeuksellinen Covid 19 viruksen takia. Kaupunki osallistui järjestelyihin ja tilanne huomioitiin esiintyjien määrää vähentämällä ja lähettämällä juhla Vantaa-kanavan kautta.

Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut on aina tukenut tätä Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen organisoimaa juhlaa, joka toteuttaa integraatiota yhteisen tapahtuman avulla. Uskomme, että maahanmuuttajat saadaan paremmin mukaan, kun he voivat itsekin olla järjestämässä tätä perinteistä suomalaista tapahtumaa.

Myös Helsingissä järjestetään vuosittain Moniheli ry:n toimesta vastaava juhla. Nämä juhlat tuovat eri kulttuureista lähtöisin olevat ihmiset juhlimaan yhdessä. Ne ovat avoimia Suomessa syntyneille, täällä kasvaneille ja tänne hiljattain muuttaneille.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys on ollut yli 20 vuotta Vantaalla toteuttamassa maahanmuuttajien integraatiota Suomeen.

Burhan Hamdon toiminnanjohtaja Hakunilan kansainvälinen yhdistys ry

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut