Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Kuka päätti koulun purkamisesta, kuka päiväkodin korjaamisesta? Äänestämällä voi vaikuttaa siihen, ketkä näitä päätöksiä jatkossa tekevät

Vantaan Sanomien yleisönosastolla virisi loppuvuodesta keskustelu Hevoshaan koulun lakkauttamisesta.

H-hetki, eli koulun purku, on nyt käsillä ja yksi mielipidekirjoituksen lähettäjistä suri koulun kohtaloa. Hän tunsi, että vaikka paikalliset kuinka yrittivät, koulua ei saatu pelastettua.

Kirjoittaja suomi valtuutettuja ja eräs valtuutetuista ennättikin omassa kirjoituksessaan kertomaan, että päätös koulun lakkauttamisesta vuonna 2013 ei suinkaan ollut yksimielinen. Osa valtuutetuista vastusti sekä Tuomelan että Hevoshaan koulun lakkauttamista, osa kannatti.

Kevään kuntavaaleissa vantaalaisten äänestäjien kannattaakin suunnata äänestämään.

Kuntavaalit, jos mitkä, ovat ne vaalit, joissa äänestäminen kannattaa. Vaaleilla valitut valtuutetut ovat juuri niitä, jotka päättävät vaikkapa koulun lakkauttamisesta, kuntaveron korottamisesta tai laskemisesta, Vantaa-lisän leikkaamisesta, päiväkodin korjaamisesta – tai uuden rakentamisesta.

Ei ole yhdentekevää, ketkä päätöksiä tekevät.

Tyypillisesti kuntavaalien äänestysprosentti ei Vantaalla ole järin korkea. Viime vaaleissa 52,3 prosenttia äänioikeutetuista äänesti, kun koko maan äänestysprosentti oli 58,9 prosenttia.

Osassa Vantaan vaalipiireistä äänestysprosentti oli kuitenkin huolestuttavan alhainen, joillain alueilla jopa alle 40 prosenttia.

Me Vantaan Sanomissa uutisoimme tänä vuonna tiiviisti kuntapolitiikkaan ja -vaaleihin liittyvistä asioista.

Viime vuoden puolella otimme myös lukijamme mukaan ideoimaan tärkeitä kysymyksiä vaalikoneeseemme. Ehdotuksia tuli runsaasti ja niitä hyödyntämällä luomme vaalikoneen kiinnostavine kysymyksineen.

Voimakkaasti väkilukuaan kasvattaneelle Vantaalle on sitten viime vaalien muuttanut paljon uusia asukkaita, jotka eivät kenties tunne paikallisia ehdokkaita. Vaalikoneen avulla yritämme auttaa vantaalaisia löytämään sopivan ehdokkaan, jota äänestää.

Alkuvuonna summaamme jutuissamme myös kulunutta valtuustokautta. Miten valtuutetut ovat toimineet tehtävässään kuluneella valtuustokaudella? Kuka on ollut aktiivisin, entä kuka eniten poissa kokouksista? Nekin ovat asioita, jotka on hyvä pitää mielessä omaa äänestyspäätöstä tehdessään.