Mielipide: Luhtitalojen lisäksi hallinnolta on päässyt läpi kerrostaloyksiöiden ylisuuri tuotanto

Joissain omistuspohjaisissa kerrostaloyhtiöissä enemmistö asunnoista voi olla yksiöitä. Kuvituskuva. Johanna Halava

Pientaloissa asuvat hakevat rauhaa, mutta kyllä me kerrostaloissakin asuvat haluamme asua rauhassa, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaan Sanomissa oli artikkeli luhtitalojen rakentamisesta Vantaalle. Aivan oikeutetusti asukkaat ovat huolissaan asiasta.

Kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine myöntääkin kaupungin viranhaltijoiden hitauden asian suhteen, liian myöhään havahduttiin. Valitettavasti tämä ei ole ainoa rakentamiseen liittyvä asia, mihin ei olla ajoissa puututtu.

Tikkurilaan on rakennettu liikaa omistuspohjaisia kerrostaloyhtiöitä, joissa pienten yksiöiden osuus voi olla jopa 60 prosenttia.

Yksiöt menevät tietysti hyvin kaupaksi, mutta järkevää ja kauaskantoista ajattelua tämä ei ole. Ahneus kulkee järjen edellä.

Jokainen voi itse päätellä sellaisen yhtiön rauhallisuuden, jossa näiden sijoitusasuntojen asukkaiden muutto on jatkuvaa ja loputonta.

Lisäksi nykyisin rakennetaan yhteisiä tiloja vuokra- ja omistusyhtiöiden kesken, joka mielestäni ei ole toivottu suuntaus. Vastuunjakajiako tässä haetaan?

Pientaloissa asuvat hakevat rauhaa, mutta kyllä me kerrostaloissakin asuvat haluamme asua rauhassa. Nykyinen rakentaminen ei kuitenkaan tue tätä asiaa. Havahdutaanko tässäkin asiassa liian myöhään.

Moni meistä joutuu jossain elämän vaiheessa luopumaan rivi- tai omakotitalostaan ja muuttamaan kerrostaloon. Silloinkin haluamme ne kaikki asiat, jotka hyvälle ja viihtyisälle asumiselle asetetaan.

Kaupungin viranhaltijoiden ja päättäjien tulee kuunnella enemmän meitä asukkaita, se jos mikään on meidän asukkaiden arvostamista.

Aktiivinen asukas on asuinalueensa paras asiantuntija ja kehittäjä, kunhan tulee kuulluksi.

Keijo Mäntyharju

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut