Mielipide: Haluaako Vantaa Koivukodin kehitysvammaiset lukkojen taakse? – "Erityisihmisten sullominen samaan taloon on ihmisarvoa loukkaavaa"

Ei kai Suomi ole vielä niin alas vajonnut, että keskiaikainen ”pois silmistä, pois mielestä” palaisi yhteiskuntamme käyttäytymiseen, kirjoittaja kysyy.

Ennusteen mukaan koronapandemia ei hellitä vielä tänä vuonnakaan.

Tällä hetkellä vanhenevat kehitysvammaiset Vantaan Koivukodissa, Koivuhaassa, pystyvät tartuntaa pelkäämättä ulkoilemaan itsenäisesti ja turvallisesti aidatulla pihallaan.

Omalla pihalla ei kasvomaskeja tarvitse käyttää, eikä sen käyttäminen monella onnistukaan.

Lue myös: Iäkkäät kehitysvammaiset siirretään Koivuhaasta Myyrmäkeen – "Tilat eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia"

Vuorossa on yleensä kaksi hoitajaa, eikä heidän aikansa riitä nykyisinkään ulkoiluun ja Koivuhaassa pihaa voi seurata ikkunoistakin.

Kerrostaloon Myyrmäkeen heille on suunniteltu "reservaattia", josta ulos pääseminen tarkoittaa maskipakkoa jo hissiin mennessä, sekä pihaa, jossa ei turvavälejä pysty pitämään.

Hoitajien aika ei varmasti riitä siellä asukkaiden kanssa ulkoiluun ja koronarajoitusten aikana pieni yhteispiha viisikerroksisen talon asukkaille ei tule toimimaan turvallisesti.

Se, että tämä erityisihmisten sullominen samaan taloon, vain siksi, että siivoukset ja ruuanlaiton voi keskittää helpommalla ja halvemmalla, on ihmisarvoa loukkaavaa!

Kyllä Myyrmäen talossa jo olevat mielenterveys- ja päihdekuntoutujat, sinne suunnitellut ongelmanuoret ja kehitysvammaiset ovat inhimillisen kohtelun arvoiset.

Ei kai Suomi ole vielä niin alas vajonnut, että keskiaikainen ”pois silmistä, pois mielestä” palaisi yhteiskuntamme käyttäytymiseen, kun puhutaan niin sanotuista tuottamattomista ihmisistä.

Me Vantaan asukkaat maksamme virkamiesten palkat, äänestämme päättäjät virkaan tai sieltä pois, joten meidän kuunteleminen ja toiveidemme huomioon ottaminen on velvollisuutenne!

Marja Henelius, läheinen ja omainen

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut