Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | VAV-taloyhtiössä on liian tiukka tahti saunomisajoissa – "Puolessa tunnissa ei kukaan ehdi nauttia tästä kulttuuriperintökohteesta"

Menisitkö sinä kahden kouluikäisen lapsen kanssa saunaan kellon kanssa? Me menemme, kirjoittaja kertoo.

Sauna on suomalaisten vientituote. Suomi tunnetaan saunoistaan ja sauna on perheen yhteinen paikka ruokapöydän lisäksi. Saunaperinne on jopa valittu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Taloyhtiömme asukkaiden saunavuoro on aikataulutettu seuraavalla tavalla: vartti pukuhuoneeseen, puoli tuntia saunaan ja peseytymiseen sekä toinen vartti pukeutumiseen.

Aikataulu on aivan liian tiukka, puolessa tunnissa ei kukaan ehdi nauttia tästä kulttuuriperintökohteesta.

Taloissamme asuu myös paljon lapsiperheitä. Menisitkö sinä kahden kouluikäisen lapsen kanssa saunaan kellon kanssa? Me menemme.

Olemme asuneet täällä VAV:n talossa kaksi vuotta. Asukastoimikunta on ottanut vuokranantajaan useasti yhteyttä saadakseen saunavuorot tarkistettavaksi. Keräsimme adressin, jonka pyyntönä oli pukuhuoneajan lyhentäminen ja näin sauna-ajan pidentäminen. Tämä olisi loogista ja helppoa toteuttaa, koska sauna on joka tapauksessa päällä myös pukeutumisaikana.

Adressin allekirjoitti 86 huoneistosta 54. Samalla toivoimme avointa keskustelua ja asukkaiden mahdollisuutta osallistua saunavuorojen suunnitteluun.

Valitettavasti pyyntömme hävisi taivaan tuuliin. Tämä on kaukana asukasdemokratiasta.

Minna Kilpinen asukasaktiivi