Mielipide | Asumistukivilpistä huolestunut voisi kääntää katseensa aggressiiviseen verosuunnitteluun ja varojen siirtämiseen veroparatiiseihin

Tukivilppi lienee paljon vähäisempää kuin se rahamäärä, mikä säästyy, kun kaikki tukeen oikeutetut eivät osaa tai ymmärrä hakea itselleen kuuluvaa etuutta, kirjoittaja toteaa.

Euronvartija paheksuu asumistukien mahdollista valumista tupakkaan ja alkoholiin. Asumistuen saajan pitää hänen mielestään luopua kaikesta mahdollisesta kivasta ja sitten vasta katsoa, onko tuen hakeminen tarpeellista.

Kaikessa rahaan liittyvässä on mahdollisuus turvautua vilppiin. Jossain määrin sellainen on kansallisurheilua. Jokainen voi miettiä vahinkoilmoitustaan vakuutusyhtiölle tai veroilmoitustaan.

Voin lohduttaa Euronvartijaa, että tukivilppi on sittenkin vähäistä, paljon vähäisempää kuin se rahamäärä, mikä säästyy, kun kaikki tukeen oikeutetut eivät osaa tai ymmärrä hakea itselleen kuuluvaa etuutta.

Euronvartija voisi olla samaan hengenvetoon huolissaan firmoille maksettavasta yritystuesta.

Eikö firman johdon pitäisi ensin luopua purjeveneestään, luksusautostaan, kelohonkamökistä ja ulkomaanmatkoista, konjakeista ja sikareista puhumattakaan ja sitten vasta täyttää yritystukihakemus.

Yhteisistä euroistamme huolestunut Euronvartija voisi kiinnittää huomiota myös aggressiiviseen verosuunnitteluun ja varojen siirtämiseen veroparatiiseihin.

Lohdutuksen sana Euronvartijalle. Maassamme on yksi kunta, joka vähentää toimeentulotuesta ruokajonosta haetun ruuan arvon.

Ilkka Ylönen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut