Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Asumistuki on eri asia kuin toimeentulotuki

Ei tarvitse asua Eirassa eikä edes Vantaan lähiössä lähellä palveluita, vaan ihan syrjemmässäkin on kovat vuokrat, kirjoittaja muistuttaa.

Kyllä hämmästytti nimimerkki Euronvartijan tietämättömyys asumistuesta. Asumistuki ei ole sama kuin toimeentulotuki eli asumistuessa ei katsota asukkaan muita menoja ja kulutustottumuksia vaan vuokra, tulot ja henkilömäärä.

Ja kannattaa katsoa asuntosivustoilta vuokrattavia asuntoja ja avata silmät todellisuuteen vuokrien suuruudesta. Ei tarvitse asua Eirassa eikä edes Vantaan lähiössä lähellä palveluita, vaan ihan syrjemmässäkin on kovat vuokrat. Esimerkiksi meillä on 1980-luvun talossa Vantaalla kolmio, jonka vuokra vesimaksun kanssa on 1 258 euroa. Saan asumistukea 58 euroa, mikä ei riitä edes vesimaksuun (vesimaksu 24 euroa/henkilö).

Olen yksinhuoltaja ja asun kahden lapseni kanssa (16 v ja lukiolainen) ja lisäksi viikonloppuisin luonani on vielä kolmas lapsi. Vieläkö pitäisi ahtaammin asua?

Ja vaikka kuinka karsisin meidän niin sanottuja turhia menojamme (mitä menoja, kun ei ole missään varaa ikinä käydä?), niin asumistukea emme saa sen enempää emmekä vähempää.

Jos joku yrittää kikkailla ajatellen muuttavansa hienoon isoon asuntoon ”koska ”saanhan siihen asumistukea”, niin ei se niin mene. Ei asumistukea makseta aina edes silloinkaan, kun sitä tarvitsisi.

Asumistuki 58 e