Mielipide | Moni seniori haluaisi asua rauhallisessa ja turvallisessa kerrostalossa

Me ikääntyneet haluaisimme asua ennen kaikkea rauhallisissa ja turvallisissa yhtiöissä jota eivät nykyiset sijoittajille suunnatut yhtiöt pysty tarjoamaan, kirjoittaja pohtii.

Nyt jos koskaan olisi rakennusyhtiöille markkinarako rakentaa meille senioreille suunnattuja kerrostaloja. Asuinalueita tiivistetään, joten yksittäinen senioritalo mahtuisi pienellekin tontille jo olemassa olevien talojen joukkoon.

Tikkurilassa asuvana ja paljon seniori-ikäisten kanssa asumisesta keskusteluja käyneenä uskaltaisin väittää, että senioritaloilla olisi kysyntää. Vanhemmat ja väljästi rakennetut kerrostaloyhtiöt voisivat myydä tonttiosuuden ja saisivat tontista remonttirahaa ja vastaavasti senioritalo saisi kaipaamansa paikan.

Uskon, että senioritalo olisi monelle mieluinen ja rauhallinen naapuri omaan pihapiiriin. Vaatimuksena senioritaloon olisi +55 vuoden ikä ja lyhyt- ja pitkäaikaista vuokraustoimintaa ei sallita. Nämä asiat takaisivat rauhan yhtiöön.

Tarkoitus olisi rakentaa normaali kerrostaloyhtiö, ilman erityispalveluja, mutta suunnittelussa toki huomioitava ne asiat jotka mahdollistavat iäkkäiden ja huonokuntoistenkin asumisen itsenäisesti. Sijainnin pitäisi olla hyvä, palvelujen ja liikenneyhteyksien läheisyydessä.

Me ikääntyneet haluaisimme asua ennen kaikkea rauhallisissa ja turvallisissa yhtiöissä jota eivät nykyiset sijoittajille suunnatut yhtiöt pysty tarjoamaan. Isollakaan rahalla ostettu asunto ei välttämättä tuo haluttua lopputulosta. Vaikka asut omistusyhtiössä, tunnet asuvasi vuokratalossa. Jatkuvat muutot tuovat omat ongelmansa ja ylimääräisiä kustannuksiakin syntyy.

Turvallisuuskaan ei ole taattu varsinkin, jos airbnb-vuokrausta tapahtuu. Tällaista asumista me seniorit emme halua ja hyväksy.

Nyt olisikin korkea aika huomioida meitä senioreita. Meillä olisi mahdollisuus näyttää mitä kerrostalossa asuminen olisi parhaimmillaan, viihtyisää, turvallista ja edullista asumista ilman ylimääräisiä häiriöitä ja kustannuksien aiheuttajia. Uskon, että kiinnostuneita olisi ja haluaisivat sitoutua hankkeeseen. Hekin, jotka eivät omakoti- ja rivitaloistaan ole luopuneet koska pelkäävät nykyisten kerrostalojen elämää, voisivat turvallisin mielin muuttaa tällaiseen senioreille tarkoitettuun kerrostaloyhtiöön.

Ymmärrän, että moni meistä senioreista haluaa asua yhtiössä missä tapahtuu ja jossa on kaiken ikäisiä ja hyvä niin, mutta meille rauhaa rakastaville myöskin pitää olla tarjottavaa.

Nyt rakennusyhtiöt tonttiostoksille ja markkinoimaan ja rakentamaan meille senioreille rauhallisia ja viihtyisiä yhtiöitä. Kiitos jo etukäteen.

Keijo Mäntyharju

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut