Mielipide | Populismi kukoistaa, kun kuntavaaliehdokkaat kaivelevat vanhoja päätöksiä – "Vanhojen asioiden pyörittely ei vie eteenpäin"

Kirjoittajat peräänkuuluttavat rakentavampaa keskustelua.

Populismi kukkii sosiaalisen median puskaradioissa, kun kuntavaaliehdokkaat kaivelevat vanhoja päätöksiä ja yrittävät nostaa itsensä muiden yläpuolelle irtisanoutumalla niistä.

Vastaavasti joku saattaa ottaa kunniaa päätöksistä, joita ei ole edes ollut tekemässä. Ei ole lainkaan tavatonta, että omasta päästä keksittyjä tarinoita väitetään toisten puolueiden linjauksiksi. Ei, se on vain sivistymätöntä.

Päätökset tehdään aina kulloinkin vallitsevassa tilanteessa, käytettävissä olevien tietojen perusteella. Joskus valittavana on vain huonoja vaihtoehtoja, joskus toimitaan pakkoraossa ja joskus tehdään myös virheitä, valitettavasti.

Historia on toki tärkeää ja siitä voi aina oppia, mutta nykyhetkessä eläminen ja tulevaisuuteen katsominen on silti tärkeämpää.

Vanhojen asioiden pyörittely ja muiden osoittelu ei vie eteenpäin, vaan tarvitaan uusia ideoita ja konkreettisia ehdotuksia. Me allekirjoittaneet irtisanoudumme likasankokirjoittelusta ja peräänkuulutamme rakentavaa, eteenpäin katsovaa keskustelua.

Mika Kasonen

kaupunginvaltuutettu (kok.)

Sami Kanerva

kaupunginvaltuutettu (kok.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut