Mielipide | Tikkurilan Sinirikontie muuttui autojen pysäköintialueeksi – ahtaalla kadulla tilasta taistelevat autot ja jalankulkijat

Tien käyttäjät ovat tuskastuneita ja vihaisia ja kyselevät toisiltaan: miksi kaupunki ei tee mitään? Yksi ja toinen on ottanut yhteyttä kaupungin vastuuhenkilöihin ja virkamiehiin, mutta mitään ei ole tapahtunut, kirjoittaja kertoo.

Sinirikontie Tikkurilan keskustassa on muuttunut lyhyessä ajassa perunapelloksi. Ahtaalla kadulla tilasta taistelevat parkkeeratut autot, roskapöntöille pyrkivät huoltoautot, lastenvaunuja työntävät jalankulkijat ja hitaasti liikkuvat ikäihmiset.

Vantaan kaupunki on sysännyt Tikkurilan Sinirikontien pysäköintipolitiikkansa sijaiskärsijäksi. Kapea tie on muutettu lyhyessä ajassa autojen parkkialueeksi.

Sinirikontie on jalankulkijoiden, koululaisten, päiväkotilaisten, rollaattorikansan, kaupassakävijöiden ja koirien ulkoiluttajien valtaväylä. Nyt he joutuvat väistämään ojaan.

Autotkaan eivät mahdu tielle, vaan liikkuvat vinossa, toinen pyörä tien sivussa. Monta henkilöautoa on jämähtänyt pyörimään paikoilleen tien sivuun.

Maanantaina huoltoajossa ollut kuorma-auto juuttui kiinni pehmeään tien vierustaan ja pääsi liikkeelle vasta hinausauton avulla. Tämä ei ollut ensimmäinen hinattava auto tänä talvena. Ahtaalle tielle pysäköidyt autot haittaavat ja jopa estävät asukkaiden pääsyn kotiinsa.

Sinirikontien asvaltti on vain 4,4 metriä leveä eikä tiellä ole jalkakäytävää. Ei myöskään levennyksiä, kuten esimerkiksi naapurissa Keltamotiellä.

Tiedossa on, mitkä syyt Sinirikontien alennustilaan ovat johtaneet lyhyessä ajassa. Keskustan pysäköinti on muuttunut maksulliseksi eikä naapuriin rakennetuissa uusissa kerrostaloissa ei ole kaikille asukkaille parkkipaikkoja. Niinpä asukkaat hakeutuvat ilmaisille paikoille lähistölle.

Lähikaduilla kaupungin virkamiehet näyttävät rajoittaneen pysäköintiä lyhyiksi ajoiksi – Sinirikontielle auton voi varastoida koko talveksi.

Vantaan kaupunki ei asukkaiden ongelmalle korvaansa lotkauta. Tien käyttäjät ovat tuskastuneita ja vihaisia ja kyselevät toisiltaan: miksi kaupunki ei tee mitään? Yksi ja toinen on ottanut yhteyttä kaupungin vastuuhenkilöihin ja virkamiehiin, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Kaupunkilaiset näyttävät olevan voimattomia. Muuan virkamies lupaili jo pari kuukautta sitten selvittävänsä, voisiko kadun pysäköinnin muuttaa lyhytaikaiseksi. Sitä ei ole tapahtunut. Eikä lyhytaikaispysäköinti ahtaan ja kapean kadun ongelmia ratkaisisi.

Lisäksi virkamies lupasi selvittää, voisiko Sinirikontien ja Voikukantien risteykseen laittaa pysäköintikiellon. Risteyksessähän on turvallisuusongelma: pysäköidyt autot estävät näkyvyyden ja kääntymisen alempana olevalta Voikukantieltä Sinirikontielle.

On vaalivuosi. Vantaan kaupungin virkamiesten ja valtuutettujen olisi korkea aika herkistyä kuntalaisten huolille.

Tellervo Yrjämä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut