Mielipide: Vantaan pysäköintiä on kehitettävä, sillä asukasmäärän kasvaessa myös autoja on yhä enemmän – tilanne Kivistössä alkaa olla sietämätön

Maksullisen pysäköinnin laajentamista leimasi kiire kerätä lisätuloja kaupungin kassaan, kirjoittaja toteaa. Arkisto/Päivi Tuovinen

Kivistössä, samoin kuin Tikkurilassa ja Myyrmäessä, asukasmäärä lisääntyy tiivistyvän kaupunkirakenteen myötä. Myös autojen määrä lisääntyy, kirjoittaja toteaa.

Kaupunginhallitus muutti teknisessä lautakunnassa äänestystuloksella syntynyttä maksullisen pysäköinnin laajentamispäätöstä jättämällä Tikkurilan ja Myyrmäen urheilupuistot sekä Kuusijärven pysäköintialueen sen ulkopuolelle.

Hyvä. Maksullisen pysäköinnin laajentamista leimasi kiire kerätä lisätuloja kaupungin kassaan ja pysäköintiin liittyvät rakenteelliset ongelmat jäivät odottamaan ratkaisujaan.

Kun kaupunki on kehittämässä pysäköintiä lähivuosina kokonaisvaltaisesti, on keskeiseksi lähtökohdaksi otettava asukas- ja asiointipysäköinnin toimivuus.

Pysäköintipaikkojen riittämättömyys näkyy muun muassa Kivistössä päivittäin. Asukkaat ja asioilla kävijät joutuvat kiertelemään ja etsimään autolleen laillista paikoitusta. Tilanne alkaa olla sietämätön.

Kivistössä, samoin kuin Tikkurilassa ja Myyrmäessä, asukasmäärä lisääntyy koko ajan tiivistyvän kaupunkirakenteen myötä. Myös autojen määrä lisääntyy.

Ratkaisuja pysäköintipaikkojen riittämättömyyteen tulee hakea pysäköinnin järkevien mitoitusohjeiden, asukaspysäköinnin, vuorottaispysäköinnin ja pysäköintilaitosten kautta. Asukas- ja vieraspysäköinti pitää saada mahtumaan ensisijaisesti tontille.

Vantaa on asettanut tavoitteekseen lisätä vuosittain julkista liikennettä käyttävien osuutta. Omaa autoa tarvitaan silti arkielämässä edelleen paljon.

Hannu Palmu, teknisen lautakunnan jäsen (kesk.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut