Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tapahtuma-areena piristäisi Kivistöä

Kivistöön suunniteltava tapahtuma-areena saattaa rakentua aiempaa suurempana, mikäli hanke toteutuu suunnitellusti.

Alun perin areenan piti vetää 23 500 katsojaa, mutta uusien suunnitelmien mukaan hallissa voisi järjestää tapahtumia jopa 32 000 ihmiselle. Vertailun vuoksi, Hartwall-areenalle mahtuu 15 000 ihmistä.

Kymmeniä tuhansia katsojia vetävä halli megaluokan konsertteja varten tuntuu nykyisessä koronarajoitusten rajoittamassa arjessa kaukaiselta.

Hämeenlinnanväylän itäpuolelle mallattu 100 miljoonan euron jättihanke voi kuitenkin urheilu- ja kulttuuritapahtumien joskus taas käynnistyttyä löytää paikkansa, sillä pääkaupunkiseudulta ei vastaavankokoista areenaa löydy.

Toteutuessaan tapahtuma-areena olisi Suomen suurin ja Pohjoismaissakin kärkikastia.

Paikallisia asukkaita hallihanke ei verkkokommenttien perusteella juuri tunnu lämmittävän. Alueelle on kyllästymiseen asti odotettu niin kaupallisia kuin muitakin lähipalveluja.

Pula pysäköintipaikoista taas on ikuisuusaihe, joka leimaa asukkaiden arkea että itse aluetta.

Pientä piristystä palvelutarjontaan on kuitenkin saatu, kun Kivistön kirjasto käynnisti toimintansa väliaikaisissa tiloissa viime vuonna.

Kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen pitäisi olla alustavan arvion mukaan valmis jouluksi 2022, jos rakennuslupa-asiat ja muut etenevät esteittä.

Jos Kivistön tapahtuma-areena toteutuu kaikessa suuruudessaan ja jos se onnistuu löytämään paikkansa konserttien ja urheilutapahtumien näyttämönä, on vantaalaisilla syytä hymyyn.

Tapahtumakeskus omassa kaupungissa tuo Vantaalle uusia kävijöitä ja tunnettuutta.

Tämän jälkeen Kivistökin tunnetaan muusta kuin pysäköintiongelmistaan.