Mielipide: Kaikki voimat panostettava nyt koronarokotuksiin – "Jokaisen vantaalaisen pitäisi pian tietää, milloin on heidän vuoronsa"

Ainoa tie ulos tästä ankeuden autiomaasta on väestön laaja ja nopeatahtinen rokottaminen, kirjoittaja toteaa.

Koko kansan rakastama tv-legenda Jorma Pulkkinen kiinnittää huomiota vakavaan asiaan. Haastattelussaan Vantaan Sanomissa hän kertoi, etteivät ikäihmiset ole saaneet koronarokotuksista kaupungilta mitään tietoa.

Jaan tämän huolen ja olin asiasta välittömästi yhteydessä kaupungin rokotusorganisaatioon. Sellainenkin on olemassa. Epäkohta on korjattava. Jokaisen vantaalaisen pitäisi pian tietää, milloin on heidän vuoronsa. Tein asiasta myös kirjallisen valtuustokyselyyn jo viime joulukuussa.

Valtamediassa ongelmaksi on nostettu suomalaisten vähemmistön väitetty rokotevastaisuus ja hämärien marginaalien usko outoihin salaliittoteorioihin.

Kysymys on silti täysin toissijainen verrattuna todelliseen haasteeseen, joka on rokotusten hidas eteneminen.

Koronaa ei ole voitettu eikä voiteta yhä uusilla rajoituksilla, joita vuoroin puretaan, vuoroin kiristetään – joskus hyvin epäloogisesti.

Lue myös: Vantaalla rokotusvuorossa tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat

Ainoa tie ulos tästä ankeuden autiomaasta on väestön laaja ja nopeatahtinen rokottaminen. Suomalaisten valtaenemmistö ajattelee järkevästi ja ymmärtää tämän. Tarvittaessa koko yhteiskunta on mobilisoitava rokotustyöhön.

Pandemian, erityisesti sen tuomien rajoitusten inhimilliset, sosiaaliset, terveydelliset ja taloudelliset kustannukset juoksevat koko ajan. Ihmisten eristäminen toisistaan maksetaan kasvavina mielenterveyden ongelmina.

Suomi on rokotusten suhteen ollut kokonaan EU:n yhteishankintojen varassa. Pulma on, että sitä kautta rokotteita ei ole tullut riittävästi. Kylmä tosiasia on, että millekään muulla maalle kuin Suomelle ei suomalaisten rokottaminen ole ensisijaista. Nyt ei ole aika leikkiä luokan kilteintä oppilasta.

Pääministeri Sanna Marin on lähettänyt kuntiin vahvoja viestejä siitä, että koronarajoitukset on pidettävä voimassa ja niitä on mahdollisesti kiristettävä.

Nyt meiltä kunnista pitäisi lähettää pääministerille vähintään yhtä vahva viesti. Siirtäkää tarvittaessa muut työt sivuun ja kootkaa kaikki voimat suomalaisten rokottamiseksi koronaa vastaan.

Muuten tämä painajainen ei pääty.

Antero Eerola

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja

sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut