Pääkirjoitus: Asunnon ostaja haluaa tilaa ympärilleen ja pientalotontit viedään nyt käsistä – Muuttaako koronavuoden ilmiö mielikuvia Vantaan kaupunginosista?

Mia Lindström

Mia Lindström

Omakotitontit käyvät nyt kaupaksi Vantaalla ja kysyntää on tarjontaa enemmän. T ontit myydään käsistä hinnasta riippumatta ja osa kiinnostuneista jää nuolemaan näppejään.

Myös omakoti- ja rivitalot löytävät nopeasti ostajansa, jos kohde on oikein hinnoiteltu.

Näin voisi kuvata poikkeuksellisen koronavuoden yhtä ilmiötä asuntomarkkinoilla.

Vantaan väkiluku on jo vuosia ollut voimakkaassa kasvussa. Muuttoliike käy tähän suuntaan eritoten Helsingistä.

Tammikuussa julkaistussa jutussamme Helsingistä Vantaalle muuttanut iloitsi eritoten Vantaan väljemmästä kaavoituksesta. Tuore vantaalainen iloitsi jutussamme paikasta "jossa on muutakin kuin taloja".

Väljyyttä asumiseen hakevat todennäköisesti Vantaalle taloa rakentavatkin. Vaikka tontti voi olla napakan kokoinen, on omakoti- tai pientalo kuitenkin paikka, jossa on tilaa elää ja johon uudenlainen arki etätöineen on ehkä aiempaa paremmin soviteltavissa.

Vantaalle on viime vuosina rakennettu paljon uusia kerrostaloja, joissa neliöt ovat hyvin tehokkaassa käytössä.

On kiinnostavaa nähdä, muuttaako koronavuoden aikaansaama ilmiö mielikuvia Vantaan kaupunginosista.

Hiipuuko tiiviisti kaavoitettujen kaupunginosien vetovoima ja ovatko väljemmin kaavoitetut ja kenties lähempänä luontoa olevat asuinalueet pian aiempaa suositumpia?

Nähtäväksi jää myös, minkälainen suosio jatkossa on pienillä yksiöillä ja tehokaksioilla sekä -kolmioilla, joita Vantaalla on etenkin uudemmissa kerrostaloissa riittämiin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut