Mielipide: Nuorisotilojen avaaminen on vaikea asia – riskejä on arvioitava perusteellisesti

Nuorisotilojen avaamisesta ei voida tehdä ratkaisuja ilman perusteellista riskien arvioimista, mutta muitakin mahdollisuuksia pienimuotoiseen yhdessä oloon on muun muassa kouluilla järjestetyissä harrastuksissa, kirjoittaja rohkaisee asiasta Vantaan Sanomiin kirjoittaneita nuoria. Arkisto/Armi Suojanen

Kirjoittaja toteaa ymmärtävänsä hyvin, että nuorilla on kova tarve tavata toisiaan vapaasti nuorisotiloissa, mutta tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi tiloja ei ole voitu avata.

Vantaan Sanomissa oli kirjoitus, jossa toivottiin nuorisotilojen avautumista (VS 3.2.). On arvokasta, että nuoret nostavat itse kokemuksiaan ja tarpeitaan esille myös haastavana aikana. Kiitos siitä kirjoittajille!

Itsekin näkisin kovin mielelläni nuorisotilojen avautuvan. Tilojen avaamista vaikeuttaa kuitenkin tämänhetkinen koronatilanne ja viruksen leviämisen ehkäiseminen, johon haluamme pyrkiä niin hyvin kuin mahdollista.

Sen vuoksi riskit on arvioitava perusteellisesti, ennen kuin nuorisotilojen ja muiden palveluiden avaamisesta voidaan tehdä ratkaisuja.

Toissa viikolla tulleen pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmän päätöksellä olemme avanneet nyt harrastustoimintaa. Avattava toiminta perustuu ennakkoilmoittautumiseen ja siihen, että ryhmien kokoonpano ei muutu.

Tällä tavalla pyritään mahdollistamaan lapsille ja nuorille turvallinen harrastaminen ja mahdollisuus tavata toisiaan.

llmaisia harrastuksia on tarjolla koulupäivien yhteydessä kouluilla. On erittäin ymmärrettävää, että nuorilla on tarve tavata toisiaan myös vapaasti muissa ympäristöissä, mutta koronaan liittyvät linjaukset eivät vielä tätä mahdollista. Uusi linjaus mahdollistaa myös nuorisotyön aktiviteetit ulkona kymmenen hengen ryhmissä, joten meillä on mahdollisuus miettiä, mitä ulkona voisi tehdä yhdessä.

Vantaan nuorisotyöntekijöitä pääsee tapaamaan verkossa. Jalkautuvat nuorisotyöntekijät liikkuvat Vantaan eri alueilla aktiivisesti siellä missä nuoret ovat. Mikäli koronatilanne tuottaa ahdistusta, tai toivoisit saavasi lisää sosiaalisia kontakteja ja yhteistä ajanviettoa, voit aina jutella työntekijöidemme kanssa somessa, soittamalla tai tavatessasi jalkautuvia nuorisotyöntekijöitä.

Hannu Rusama, nuorisopalvelujohtaja, nuorisopalvelut/kaupunkikulttuuri, Vantaan kaupunki

Lue myös: Harrastuspaikat aukeavat maanantaina alle 20-vuotiaille – Yli 12-vuotiaalla oltava suojamaski, paitsi urheilusuorituksessa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut