Mielipide: Miksi ainoa vastaus rokotusaikaa tilaavalle omaiselle on katkeamista tuuttaava puhelin – Elämä ei helpotu, jos perheessä vain toinen on rokotettu

Kirjoittaja kertoo yli 80-vuotiaan perheenjäsenensä saaneen koronarokotuksen, mutta hänelle itselleen ajan varaaminen annetun ohjeen mukaisesti on osoittautunut mahdottomaksi. Katja Luoma / arkisto

Kirjoittaja haluaisi saavansa selvästi kerrotun tiedon, jos rokotusajan saaminen on mahdotonta.

Kun Vantaan kaupunki avasi koronarokotukset yli 80-vuotiaille, tiedotteessa luvattiin rokote samassa yhteydessä myös saman talouden yli 65-vuotiaille, joiden piti varata aika puhelimitse.

Vaan eihän tämä toiminut. Perheen yli 80-vuotias varasi ja sai ajan muutaman päivän päähän ja on nyt rokotettu. Itse olen yrittänyt soittaa annettuun puhelinnumeroon pitkälti toista viikkoa saamatta muuta reaktiota kuin puhelun katkeamisesta kertovan tuuttauksen. Lopulta pääsin yhden kerran niin pitkälle, että minua pyydettiin vahvistamaan puhelinnumeroni. Vahvistin, mutta ei siitäkään mitään seurannut.

On valheellista, moraalitonta ja julmaa antaa ihmisille väärää tietoa ja toivoa – jos aiottu menettely ei ole mahdollinen, siitä pitäisi ainakin kertoa kaupungin rokotesivulla. Nyt tuo väärä tieto toistuu edelleen, viimeksi Vantaan Sanomissa 6.–7. helmikuuta, ja ihmiset jatkavat soittelua tuuttaavaan numeroon.

Miksei puolisoita ja muita asianosaisia pyydetty ilmoittautumaan tukkeutuvan puhelimen sijaan meilitse tai tekstarilla?

Sinänsä olisi järkevää rokottaa saman talouden ihmiset kerralla sekä terveys-, tasa-arvo- että käytännön syistä. Elämä ei helpotu tai väljene eikä henkinen paine hellitä, jos perheessä vain toinen on rokotettu.

Tuula Korolainen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut